Mainos

Salakuvauksesta syytetty vuokranantaja meni väkisin vuokralaisen asuntoon Huittisissa – näky sai soittamaan hätäkeskukseen: "Hän oli haistanut voimakkaan ulosteiden hajun"

Satakunnan käräjäoikeus on saanut päätökseen oikeusjutun, jonka keskiössä ovat porsaat, niiden uloste sekä vuokranantajan ja vuokralaisen lihava riita.

Vuokranantaja päätti tehdä ennalta ilmoittamatta kuntotarkastuksen vuokraamaansa asuntoon kaksi viikkoa ennen vuokrasuhteen loppumista Huittisissa kesällä 2017. Miehen mukaan hän meni asunnolle selvittämään mahdollisia korjaustarpeita kuultuaan, että naisvuokralainen oli menossa siivoamaan asuntoa poismuuttonsa jälkeen.

Nainen ei päästänyt asuntoon

Nainen sanoi kuitenkin, ettei tarkastuksen tekeminen sovi, eikä suostunut päästämään vuokranantajaa sisälle asuntoon. Vuokranantaja näki ovelta, että asunto oli todella huonossa ja epäsiistissä kunnossa.

– (Hän oli) haistanut asunnosta voimakkaan ulosteiden hajun, hajun ollessa kuin sikalassa, oikeuden pöytäkirjassa kerrotaan.

Vuokranantaja soitti hätäkeskukseen, mutta virka-apua ei herunut. Viranomaiset kehottivat vuokranantajaa neuvottelemaan vuokralaisen kanssa asuntoon pääsystä. Sen jälkeen hän soitti asianajajalleen, joka puhui puhelimessa myös vuokralaisen kanssa. Asianajajan mukaan vuokralainen suostui lopulta päästämään vuokranantajan sisään

Naisen version mukaan vuokranantajamies kuitenkin tunkeutui asuntoon väkisin.

Sisällä vuokranantaja kuvasi videon asunnosta, jonka lattiat olivat roskien, sanomalehtisilpun, pahnojen ja ulosteen peitossa.

Vuokralainen vei asian oikeuteen

Vuokralainen teki jutusta poliisiasian, ja vuokranantaja sai syytteen kotirauhan rikkomisesta, omankädenoikeudesta ja salakatselusta.

Oikeus totesi, että vuokra-asunto oli vuokralaisen kotirauhan suojaama paikka. Käräjäoikeus kuitenkin totesi, että asunto oli videotallenteen perusteella niin huonossa kunnossa, että vuokranantajalla oli peruste päästä välittömästi asuntoon.

Koska vuokranantaja kuvasi tiloissa omaisuutensa kunnon lisäksi myös naista, oikeus katsoi miehen syyllistyneen salakatseluun. Häntä ei kuitenkaan tuomittu rangaistukseen teon vähäisyyden takia.

Vuokrantaja kertoi oikeudessa, että oli antanut naiselle luvan pitää porsaita asuintilojen ulkopuolella mutta kieltänyt niiden tuomisen sisälle asuintiloihin. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja