Saksan talouskasvu hidastuu Kiinan autokaupan sakatessa – suurin uhka koko Euroopan taloudelle löytyy kuitenkin Valkoisesta talosta: "Riski on erittäin suuri"

Saksan autokauppa Kiinaan hyytynyt 2:04

Saksan talouskasvu hidastuu kuluvana vuonna huomattavasti oletettua enemmän. Yhtenä syynä on se, etteivät saksalaiset autot käy kaupaksi Kiinassa niin kuin ennen. Talousasiantuntijan mukaan suurin uhka Saksan ja koko Euroopan taloudelle ei kuitenkaan ole Kiina, vaan Donald Trump.

Lähes puolet Volkswagen-konsernin autoista myydään Kiinassa. Idän suurvallan kasvu kuitenkin hidastuu hälyttävästi, ja autojen kysyntä on jo jonkin aikaa laskenut.

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF onkin laskenut Saksan tämän vuoden kasvuennustetta 1,9 prosentista 1,3 prosenttiin.

– Kysymys ei ole mistään hälyttävästä, mutta se on yksi osoitus siitä, että viime vuosien nopea kasvu täällä Saksassa on nyt toistaiseksi ohi, saksalaisen DIW-taloustutkimuslaitoksen ekonomisti Claus Michelsen kommentoi MTV Uutisille.

DIW:n ekonomistin mukaan suurin uhka Saksan ja koko Euroopan taloudelle ei kuitenkaan ole Kiina, vaan Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump, jos hän ryhtyy laajaan kauppasotaan EU:n kanssa.

– Se tarkoittaisi syvää taantumaa sekä täällä Euroopassa että Yhdysvalloissa. Riski on erittäin suuri. Toivomme, ettei se toteudu.

Lue myös:

    Uusimmat