Saksan kireät koronarajoitukset astuvat voimaan – suurin osa kaupoista suljetaan: "Ihmiset ovat väsyneitä huolellisuuteen"

Saksan kireät koronarajoitukset astuvat voimaan 6:56
Video: Saksassa käynnistyy tänään lähestulkoon koko yhteiskunnan sulkutila – millä keinoilla valtio aikoo tukea ahdingossa olevia yrityksiä? Katso koko Uutisaamun keskustelu yllä olevalta videolta!

Saksassa käynnistyy tänään lähestulkoon koko yhteiskunnan sulkutila. Ainoastaan välttämättömien asioiden hoito on sallittua, muuten ihmisiä kehotetaan pysymään kotona.

MTV:n Eurooppa-kirjeenvaihtaja Heikki Piuholan mukaan syynä tiukemmille rajoituksille on ihmisten välinpitämättömyys koronaviruspandemiaa kohtaan. 

– Täällä Etelä-Saksan Baijerissa, jossa itse olen, ollaan jo yhdeksättä viikkoa sulkutilassa. Yksi syy on, että ihmiset ovat väsyneitä tähän tarkkuuteen ja huolellisuuteen, mutta valitettavasti myös välinpitämättömiä, Piuhola toteaa.

Saksassa on ollut tiukkoja kokoontumisrajoituksia tautitilanteesta johtuen. Aikaisemmin kokoontumisrajoitukset määrättiin 10 henkeen, mutta niitä tiukennettiin vielä entisestään koskemaan ainoastaan viittä henkilöä.

– Täällä järjestetään perhejuhlia ja syntymäpäiviä, joissa ei pidetä kiinni näistä kokoontumisrajoituksista.

Vain välttämättömät liikkeet pidetään auki

Tästä päivästä lähtien Saksassa saa käydä ainoastaan ruokakaupassa, apteekissa ja postissa, sekä lenkkeillä ja kävellä. Muuten kansalaisia kehotetaan pysyttelemään sisätiloissa.

Kauppojen on määrä pysyä kiinni aina tammikuun 10. päivään saakka, lisäksi koulut ja päiväkodit on laitettu kiinni ja oppilaat määrätty etäopetukseen. 

– Ne jotka joutuvat käymään työpaikalla, niin heillä on toki oikeus sinne kulkea, Piuhola sanoo.

Saksassa tiukkoja rajoituksia on noudatettu jo lokakuusta lähtien, jolloin esimerkiksi kuntosaleja, ravintoloita ja hotelleja suljettiin.

Millä keinoilla valtio aikoo tukea näitä ahdingossa olevia yrityksiä? Katso koko Uutisaamun keskustelu yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat