Saksalla järeitä keinoja ihmisten pitämiseksi pois julkisilta paikoilta: Paloautot kiertävät asuinalueita ja huudattavat megafoneista infoa saksaksi ja englanniksi – "Pysykää kotonanne"

Näin Saksassa tiedotetaan ulkonaliikkumisrajoituksista: Paloautot kiertävät asuinalueita ja huudattavat megafoneista infoa saksaksi ja englanniksi: ”Pysykää kotonanne” 1:02
Video: Näky on pysäyttävä. Paloautot kiertävät asuinalueita Münchenissä ja huudattavat megafoneista infoa ulkonaliikkumisrajoituksista saksaksi ja englanniksi.

Saksa on ottanut kovia keinoja käyttöön pitääkseen kansalaiset poissa julkisilta paikoilta.

Münhenissä asuva suomalainen Ville Ojanen oli sunnuntaina päiväkävelyllä, kun kotinsa lähistöllä hiljaisella tiellä häntä vastaan ajoi paloauto. Ojanen kertoo MTV Uutisille, että Münheniin asetettuja ulkonaliikkumisrajoituksia valvotaan aktiivisesti, ja paloauton megafonit pauhasivat viestiä kansalaisille.

– Megafoneista kuului, että julkisilla paikoilla liikkumista tulee välttää, ja että ihmisten tulee pysyä kotona.

Noin kymmenen kilometrin tuntivauhtia ajanut paloauto kiersi asuinalueita ja huudatti infoa megafoneista tauotta. Tiedotus kuului saksaksi ja englanniksi.

"Poliisi selkeästi valvoo tilannetta"

Ojanen kuvailee suurkaupunki Münchenin katuja tänä päivänä hiljaisiksi. Viranomaiset valvovat ulkonaliikkumista ja ulkonaliikkumisrajoitusten rikkomisesta seuraa rangaistus.

– Poliisi selkeästi valvoo tilannetta ja näitä paloautoja liikkuu kaduilla. Myös helikoptereita on näkynyt taivaalla.

Ojanen pitää tärkeänä, että koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi tehdään toimenpiteitä.

– Rajoituksia on tullut tasaisesti. Toivotaan, että leviämistä saadaan hidastettua.

Lue myös:

    Uusimmat