Mainos

Saksalaisministeri kiistää Hitler-vertauksen

Saksan oikeusministeri Herta Däubler-Gmelin kiisti tänään verranneensa Yhdysvaltain presidentin George Bushin toimia Irakin-kriisissä Adolf Hitlerin taktiikkaan.

Schwäbische Tageblatt -lehti kertoi eilen Tübingenissä pidetystä vaalitilaisuudesta, missä Däubler-Gmelin oli sanonut, ettei kyse ole öljystä vaan sisäpolitiikasta.

-Bush haluaa siirtää huomion pois kotimaan ongelmista. Se on suosittu menetelmä. Myös Hitler käytti sitä, oikeusministeri sanoi lehden mukaan. Jutun kirjoittanut toimittaja sanoi tänään uutistoimisto DPA:lle, että hän pitää kiinni kirjoittamastaan.

Däubler-Gmelin puolestaan sanoi toimittajille tänään puhuneensa julkisesta keskustelusta Yhdysvalloissa ja siitä, kuinka ulkopoliittisilla toimilla voidaan kääntää huomio pois kotimaan ongelmista.

-Sitten sanoin, että tunnemme tämän keskustelun natsi-Adolfista lähtien, hän sanoi.

Ministeri jatkoi huomanneensa, että jotkut tilaisuuteen osallistuneista näyttivät ymmärtäneen hänet väärin. Siksi hän oli sanonut, ettei Hitlerin ja Bushin välillä voi tehdä vertailuja eikä asioita liittää yhteen. Hän oli jatkanut Bushin olevan demokraattisesti valittu johtaja.

Saksan liittokansleri Gerhard Schröder hyväksyi tänään Däubler-Gmelinin selityksen. Hallituksen tiedottaja ei halunnut kommentoida tiedotusvälineissä olleita tietoja, joiden mukaan Schröder suunnittelisi oikeusministerin erottamista sunnuntain vaalien jälkeen. Saksan oppositio ehti jo vaatia hänen eroaan.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.