Saksalaismies etsi vapaaehtoista uhria syötäväksi – treffeille mennyt uhri tiesi kuolevansa

MTV:n hyytävä uutuusdokumentti The Cannibal Next Door kertoo tapauksesta, jossa kaksi miestä toteutti synkän fantasiansa 1:20
MTV:n hyytävä uutuusdokumentti The Cannibal Next Door kertoo tapauksesta, jossa kaksi miestä toteutti synkän fantasiansa.

Kaksi miestä toteutti synkän fantasiansa vuosituhannen alussa Saksassa. Artikkelin sisältö saattaa järkyttää herkimpiä lukijoita.

Armin Meiwes, 40, ja Bernd Brandes, 43, tekivät maaliskuussa 2001 keskenään käsittämättömältä kuulostavan sopimuksen. MTV Katsomon dokumentti The Cannibal Next Door paljastaa Saksaa järkyttäneet tapahtumat.

Tietokoneasentaja Meiwes tappoi vuosituhannen alussa insinööri Brandesin syrjäisellä maatilalla Wüstefeldin pikkukylässä Saksan lounaisosassa.

Miehet olivat sopineet yhteisymmärryksessä, että Meiwes surmaa ja syö Brandesin, jonka fantasiana oli tulla syödyksi. Meiwesin fantasiana taas oli teurastaa ja syödä ihminen.

Miehet olivat löytäneet toisensa Cannibal Café -foorumilta pimeässä verkossa, jossa Meiwes oli kirjoittanut etsivänsä 18–25-vuotiasta "teuraspoikaa". Kuukausien etsinnän jälkeen Meiwes törmäsi Brandesin ilmoitukseen, joka oli otsikoitu: "Päivällisesi".

Miehet aloittivat keskenään kirjeenvaihdon.

Brandes halusi, että häntä nöyryytetään ja hänet tuhotaan. Hän antoi Meiwesille luvan myös kuvata oman teurastamisensa. Lisäksi he suunnittelivat yhdessä, miten Brandesin penis poistetaan ja miten syötäväksi kelpaamattomat ruumiinosat hävitetään.

Lopulta miehet tapasivat ja toteuttivat fantasiansa.

Meiwes tappoi Brandesin, paloitteli tämän ruumiin ja pakkasi ruuminosat pakastimeensa. Syötäväksi kelpaamattomat osat Meiwes hautasi puutarhaansa.

Irrotettu pää pöydällä

Ensimmäisen Brandesin lihasta valmistetun ateriansa Meiwes söi perunan, ruusukaalin ja punaviinin kera. Aterioinnin aikana Brandesin irrotettu pää oli pöydällä Meiwesia vastapäätä. 

Brandesin teurastaminen ei riittänyt Meiwesille, ja muutamien kuukausien kuluttua hän alkoi etsimään verkosta uutta uhria. Lopulta poliisi pääsi hänen jäljilleen pimeässä verkossa surffailleen opiskelijan tekemän nimettömän ilmoituksen perusteella.

Poliisi pidätti Meiwesin vuonna 2002, jolloin kadonneeksi ilmoitetun Brandesin kohtalo selvisi. Meiwes oli syönyt Brandesin lihaa puolentoista vuoden ajan. Meiwes ei ollut herättänyt huomiota naapureissaan tai työtovereissaan, jotka kuvasivat häntä hiljaiseksi ja tavalliseksi mieheksi.

Vuonna 2003 pidetyssä oikeudenkäynnissä Meiwes kertoi, että hän ei mielestään tehnyt mitään pahaa, koska hänellä oli Brandesin suostumus. Oikeudenkäyntiä hankaloitti se, että Saksassa ei ollut lakia, joka kieltäisi toisen ihmisen syömisen. Lopulta Meiwes tuomittiin elinkautiseen, mikä tarkoittaa Saksassa vähintään 15 vuotta vankeutta.

Meiwes on edelleen vankilassa. Hän anoi vapauttamistaan vuonna 2021, mutta anomus hylättiin.

The Cannibal Next Door -dokumentti katsottavissa uudistuneessa MTV Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat