Mainos

Saksa vahvistaa: Epäilty Isisin taistelija on saksalainen 16-vuotias tyttö

Saksan viranomaiset ovat vahvistaneet, että Irakin joukkojen Mosulissa pidättämä, äärijärjestö Isisin taistelijaksi epäilty tyttö on kadonnut 16-vuotias saksalainen, kertoo Guardian. Tyttö katosi vanhempiensa kotoa Saksista noin vuosi sitten.

Guardianin mukaan tytön on epäilty olleen tekemissä jihadistiryhmien kanssa netissä. Tytön on kerrottu mahdollisesti kääntyneen islamiin salassa ennen katoamistaan.

Viime viikolla julkisuuteen ilmestyneellä videolla esiintyi tytön tuntomerkkejä vastaava ihminen, mikä käynnisti tutkinnan.

Irakin joukot pidättivät tytön Mosulissa yhdessä muiden Isisin tukijoiksi epäiltyjen naisten kanssa. Guardianin mukaan tyttö oli yksi noin 20 naisesta, jotka olivat sulkeutuneet aseiden ja räjähteiden kanssa tunneliin Mosulin raunioiden alle.

Irakin viranomaiset kertoivat aiemmin tällä viikolla, että he uskovat, että pidätetty ulkomaalainen nainen on saksalainen, mutta eivät vahvistaneet sitä, oliko kyseessä juuri kadonnut tyttö.

Guardianin mukaan satoja saksalaisia, mukaan lukien useita tyttöjä ja nuoria naisia, on viime vuosien aikana lähtenyt Saksasta liittyäkseen Isisiin Syyriassa ja Irakissa.  

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.