Sakari Mannisen tehoilta ei riittänyt – Leijonat tappioputkesta MM-kisoihin, Saku Mäenalanen loukkaantui

Videolla juttua Leijonien ja Ruotsin pelistä.

Leijonat kärsi neljännen peräkkäisen tappionsa, kun se hävisi Ruotsin EHT-turnauksen päätösottelussa isäntämaalle 4–3. Suomen riveissä tehoiltaa vietti Sakari Manninen, joka ampui kaksi maalia.

Suomi sai taistoon heikon alun, kun Ruotsi siirtyi hieman yli viidessä minuutissa kahden maalin karkumatkalle. Osumista vastasivat Max Friberg ja Joakim Nordström.

Leijonat pääsi mukaan peliin, kun Sakari Manninen riisti kiekon ja pisti ranteet lukkoon.

Sama mies vastasi Suomen tasoituksesta. Se syntyi toisen erän alussa, ajassa 21.24.

Ruotsi kömpi kuitenkin uudelleen johtoon erän loppuvaiheilla, kun Joel Kellman laittoi kiekon takakulmalta sisään.

Turnauksen isäntäjoukkue Ruotsi sai kolmanteen erään vahvan alun, kun Emil Bemströmin heitto kimposi ylivoimalla sisään.

Leijonat kuittasi heti seuraavassa vaihdossa. Teemu Hartikainen voitti kaksinkamppailunsa ja Harri Pesonen räppäsi kavennuksen pienestä kulmasta.

Suomen joukkue sai kolmannen erän alkuvaiheilla runsaasti huolenaiheita, kun peräti kolme pelaajaa koki kovia. Ensin Saku Mäenalanen väänsi polvensa niin, että hän joutui jättämään pelin kesken. Sen jälkeen Atte Ohtamaa ja Mikko Lehtonen olivat hoidettavana penkin päässä.

Suomi viritteli loppuhetkille kovan kirin päälle. Se ei kuitenkaan riittänyt. Ruotsi piti pintansa ja nappasi voiton.

Leijonat on seuraavan kerran tulessa ensi perjantaina Tampereella, kun se avaa MM-kisaurakkansa Norjaa vastaan.