Saitko pankista tällaisen viestin? Poliisilta vakava varoitus – aiheutettu satojen tuhansien vahingot

0:20
Tällainen oli Postin nimissä lähetetty huijausviesti, joka sai MTV Uutisten lukijan kuolettamaan pankkikorttinsa.

Pohjanmaan poliisi varoittaa kansalaisia pankin nimissä lähetetyistä huijaussähköposteista. Rikolliset ovat pystyneet siirtämään huijauksen kohteiksi joutuneiden ihmisten tileiltä huomattavia summia rahaa ulkomaille.

Pohjanmaan poliisille on tehty alkuvuoden aikana useita rikosilmoituksia pankin nimissä tehdyistä huijauksista. Ilmoitusten mukaan ihmisten tileiltä on siirretty ulkomaille huomattavia summia rahaa. 

Tähän asti rikoksella on poliisin mukaan aiheutettu yhteensä satojen tuhansien eurojen arvoiset taloudelliset vahingot.

Tapahtumilla yhtenäinen tekotapa

Tutkinnassa on selvinnyt, että tapahtumilla on ollut yhtenäinen tekotapa. 

– Asianomistajalle on lähetetty Aktian tai POP-pankin nimissä sähköpostiviesti, jossa on ilmoitettu, että verkkopankkiin on tullut uusi viesti. Sähköpostiviestissä on ollut linkki, jota seuraamalla on ihminen ohjautunut internetsivustolle, joka näyttää ulkoisesti samanlaiselta pankin aidon verkkopankin kanssa, poliisi kertoo tiedotteessaan.

– Ihmisen kirjautuessa ”verkkopankkiin” rikolliset ovat saaneet pankkitunnukset haltuunsa ja siirtäneet asianomistajan varat ulkomaille.

Poliisi kehottaa kaikkien pankkien asiakkaita varovaisuuteen ja kirjautumaan verkkopankkiin erikseen verkkoselaimen kautta, eikä seuraamalla sähköpostiin tulleita linkkejä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja