SaiPa hurjasteli 10 maalin pelissä: tehomies kuritti ex-seuraansa hatullisella – HIFK ja Kärpät tappioihin

Kypärätemppu kasaan: SaiPan Ville Meskanen murjoo kasvattiseuraansa Ilvestä toden teolla 1:30
Hattutemppu kasaan alivoimalla: katso, miten SaiPan Ville Meskanen rankaisi kasvattiseuraansa Ilvestä!

SaiPan Ville Meskanen kuritti jääkiekon SM-liigassa lauantaina kasvattiseuraansa Ilvestä hattutempulla. Lappeenrantalaiset jatkoivat liitoaan Ville Hämäläisen komennossa 6–4-voitolla.

Illan ensimmäinen kirjattiin SaiPan Elmeri Laaksolle, minkä jälkeen tähtihyökkääjä Meskanen iski peräjälkeen 2–0-, 3–0- ja 4–0-maalit. Kaksi ensimmäistä osumaansa Meskanen teki avauserässä ylivoimalla, ja hattutemppukihauksensa hän iski toisessa erässä alivoimalla puikattuaan läpi.

Katso Meskasen kaksi ensimmäistä maalia alta ja hattutemppumaali ylälaidan videolta.

SaiPa tekee 2-0 maalin ylivoimalla 1:11
Ville Meskanen ja 2–0 ylivoimalla.

Ville Meskanen maalaa toistamiseen Ilvestä vastaan: SaiPa karkaa jo 3–0-johtoon 0:58
Ville Meskanen ja 3–0 ylivoimalla.

SaiPa vaihtoi tässä kohtaa maalivahtia Jakub Malekista Marek Langhameriin, mutta seuraavakin maali oli SaiPan, kun Gustav Olhaver vei ensimmäisellä SM-liigaosumallaan lappeenrantalaisisännät toisessa erässä jo 5–0-johtoon.

Ilves nousi ottelun loppua kohden lähemmäs, mutta SaiPa juhli kuitenkin 6–4-voittoa. Jarkko Parikka viimeisteli Ilvekselle kaksi maalia.

Liigajumbo SaiPalla on nyt tämän kauden päävalmentajavaihdon jälkeen kolmesta pelistä kolme voittoa. Pekka Virran sivuun siirtymisen jälkeen päävastuuseen astunut Ville Hämäläinen on saanut lappeenrantalaisilta peli-ilon tuloksekkaasti esiin.

Ilves vaihtoi taannoin päävalmentajaa Jouko Myrrästä Antti Pennaseen kohauttavasti sarjan kärkipaikalta. Pennanen luotsasi ensin Ilveksen kahteen peräkkäiseen voittoon, mutta nyt tamperelaiset ovat olleet vaikeuksissa ja tappioita on kolme putkeen.

HPK maksoi pelivelkoja

HPK maksoi pelivelkoja voittamalla nyt Kärpät kotonaan 3–0; eilen hämeenlinnalaiset olivat taipuneet oululaisille jatkoajalla.

HPK tekee 3-0 maalin 0:56
HPK:n Aleksi Mustonen iski entistä seuraansa Kärppiä vastaan ottelun päätösosuman.

Pelicans nousi Kärppien ohi sarjakakkoseksi päihitettyään kotonaan HIFK:n 1–0.

Muu pelitapahtuma: Pelicans - HIFK 1:41
Katso, miten Otto Kivenmäki viimeisteli Pelicans–HIFK-ottelun ainokaisen rangaistuslaukauksesta.

Tappara puolestaan nujersi KooKoon vieraissa 3–1.

Tappara tekee 0-2 maalin 1:14
Sami Moilanen teki Tapparan voittomaalin KooKoon vieraana.

Liigakärki Lukko vei viikonlopun molemmat Satakunnan derbyottelut, kun perjantain 6–2-vierasvoittoa seurasi lauantain 3–2-jatkoaikavoitto kotona.

Josh Kestner tällää Lukon jatkoaikavoittoon Ässiä vastaan 1:25
Josh Kestner tälläsi Lukon jatkoaikavoittoon Satakunnan derbyssä.

Kello 18.30 käynnistynyt .

Juhamatti Aaltonen seurasi aitiopaikalta – Sportin Johansson sai apinan niskastaan 1:05
Jukurit-kapteeni Juhamatti Aaltonen seurasi aitiopaikalta, kun Sportin Emil Johansson iski kolmannessa erässä maalin edustalta voittomaalin.