Juhamatti Aaltonen todisti ratkaisua omissa aitiopaikalta – ilta Vaasassa päättyi rumasti

Juhamatti Aaltonen seurasi aitiopaikalta – Sportin Johansson sai apinan niskastaan 1:05
Tähän Juhamatti Aaltosen puolustamiseen Sportin voittomaalissa Jukurit-valmentaja Olli Jokinen tuskin on tyytyväinen.

Jukurien kapteeni Juhamatti Aaltonen todisti Sportin voittomaalia aitiopaikalta oman maalin edestä, eikä "Iin taikurin" puolustustyöskentely vakuuttanut. Sport löi Jukurit Vaasassa pelatussa jääkiekon SM-liigaottelussa lopulta 4–1.

Sportin 2–1-voittomaali syntyi 46 minuutin pelin jälkeen. Juhamatti Aaltonen puolusti Emil Johanssonia Jukurien maalin edessä löperösti, ja ruotsalaispuolustaja survoi maalivahti Frans Tuohimaan torjunnan irtokiekosta ensimmäisen SM-liigamaalinsa.

Näet maalin ylälaidan videolta.

Vaasalaisäntien johtolukemat kasvoivat vielä loppuminuuteilla, kun Miro Nalli ja Jens Lööke iskivät vuorollaan ensimmäiset maalinsa Sport-paidassa. Löökin osuma syntyi tyhjään häkkiin, kun Juhamatti Aaltonen istui koukkaamisrangaistusta.

Taisto äityi lopussa paikoin varsin rumaksi, ja Jukurien otteista huokui turhautuminen. Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen antoi tulikiven katkuista palautetta tuomaristolle, kun Patrik Puistola sai rangaistuksen poikittaisesta mailasta pelin ulkopuolella tapahtuneesta tilanteesta (video alla).

Olli Jokinen kimpaantui Jukurien jäähytuomiosta – Risto Dufvaa hymyilytti 2:03
C Moren selostaja Julius Sorjonen luki tuomaristolle kiihtyneen Olli Jokisen sanat valmentajan huulilta; Sport-luotsi Risto Dufvaa hymyilytti.

Sportin Valtteri Hietanen ja Jukurien Niko Huuhtanen saivat kumpikin ulosajon nyrkkitappelusta viimeisellä minuutilla (video alla).

Sportin Hietanen ja Jukurien Huuhtanen nyrkkitappelussa – kaksikko pihalle viimeisellä minuutilla 1:13
Sportin Valtteri Hietanen ja Jukurien Niko Huuhtanen nyrkkeilivät viimeisellä minuutilla.

Sekä Sport että Jukurit jatkavat pudotuspelisijojen ulkopuolella. Sport on 12:ntena, Jukurit 14:ntenä, takanaan vain jumbo SaiPa.