SM-liigaderbystä kehkeytyi kuuma jatkoaikatrilleri – "millä vedolla" se ratkesikaan

Josh Kestner tällää Lukon jatkoaikavoittoon Ässiä vastaan 1:25
Katso tästä Josh Kestnerin iskemä Lukon jatkoaikamaali.

Tänä viikonloppuna käytiin kaksi jääkiekon SM-liigan Satakunnan derbyä, ja Lukko voitti ne molemmat. Tänään lauantaina lukemat tasoittuivat, mutta peli ratkesi raumalaisisännille Ässiä vastaan jatkoajalla 3–2-numeroin.

SM-liigakärki Lukko oli eilen murjonut porilaiset vieraissa 6–2. Tänään täydessä hallissa Raumalla todistettiin kuitenkin kuumatunteista ja -tunnelmaista jännitysnäytelmää, jossa ratkaisu nähtiin vasta jatkoajalla.

Vaikka avauserässä maalasi vain ensimmäisen SM-liigamaalinsa tehnyt Kim Nieminen, erä oli täyttä Lukko-vyöryä ja Ässät sai huokaista selvittyään yhdellä takaiskulla (video alla). Porilaisilla oli vaikeuksia päästä ylipäätään omistaan kiekon kanssa pois.

Lukon hurja paine tuottaa tulosta: Kim Nieminen maalaa avausosumansa SM-liigassa 1:25
Näin syntyi Kim Niemisen SM-liigauran ensimmäinen maali.

Ottelu tasoittui myöhemmin. Sebastian Repo tälläsi Lukon toisen maalin kahden miehen ylivoimalla toisessa erässä pistetykki Anrei Hakulisen syötöstä.Jesse Joensuu viimeisteli samassa erässä Ässien kavennuksen.

Sebastian Repo pamauttaa ylivoimalla – Lukko kahden maalin johtoon 1:08
Sebastian Repo laukoi Lukon toisen maalin kahden miehen ylivoimalla.

Ässät tekee 2-1 maalin 1:24
Ässien kavennuksen teki Jesse Joensuu.

Lukon johto säilyi viime minuuteille, mutta kirivaihteen silmään saaneen Ässien Aleksi Heimosalmi pyssytti yläpeltiin 2–2-tasoituksen, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä enää 1.40 minuuttia (video alla).

Ässät tekee 2-2 maalin 1:09
Aleksi Heimosalmen viime minuuttien tasoitus innostutti Ässät-faneja.

Lukko kuitenkin lopulta voitti viikonlopun toisenkin Satakunnan derbyn, kun Josh Kestner tykitti Julius Mattilan syötöstä jatkoaikamaalin, ja C Moren selostajan Antero Mertarannan sanoin "millä vedolla".