Saimi Hoyer: Helsingin Sanomien pääkirjoitus on ilkeilyä – "Ala-arvoinen kirjoitus"

Helsingin Sanomien pääkirjoitus Saimi Hoyerin hotellin konkurssista ihmetyttää sosiaalisessa mediassa. Hoyer itse pitää tekstiä pilkkaavana.

Helsingin Sanomat kirjoitti perjantain pääkirjoituksessaan Saimi Hoyerin pyörittämän hotelli Punkaharjun konkurssista otsikolla "Luottokortti lakkasi toimimasta".

Lehden mukaan "konkurssi sattui kovin huonoon aikaan luottokorttiyhtiö American Expressille, joka oli valinnut Hoyerin platinakorttinsa pohjoismaiseen mainoskampanjaan". 

Pääkirjoitus kirvoitti nopeasti keskustelua Twitterissä. Tekstiä kuvailtiin pilkkaavaksi. Muun muassa Ylen uutisankkuri Tommy Fränti vertasi sitä kiusaamiseen.

Myös MTV Uutisten tavoittama Hoyer pitää Helsingin Sanomien pääkirjoitusta ilkeilynä.

– Sehän oli pilkkakirjoitus ja sisälsi myös asiavirheitä. Hämmentyneenä pohdiskelen, että mitä tällä tahdottiin sanoa. Kirjoittajalla on toki paha olla tässä maailmassa. Ehkä tämä oli hänen hätähuutonsa, Hoyer sanoo. 

Hoyer pohtii, miksi pääkirjoituksessa häneen viitataan entisenä valokuvamallina, kun hän edelleen työskentelee mallina. Hän myös ihmettelee, miksi kirjoituksessa nostetaan tikun nokkaan hänet henkilönä eikä yritystä.

– Tässä hyökätään muuta toimeentuloani kohtaan. Toivon, että tämä nostattaa keskustelua naisyrittäjyydestä. 

Hoyerin mukaan hän on ottanut yhteyttä Helsingin Sanomiin, mutta yhteydenottoihin ei ole vastattu.

– Toivon henkilökohtaista anteeksipyyntöä, Hoyer sanoo.

Helsingin Sanomat pahoittelee

Helsingin Sanomien virkaatekevä vastaava päätoimittaja Antero Mukka ja lehden pääkirjoitus- ja mielipidetoimituksen esihenkilö Saska Saarikoski vastasivat MTV Uutisille sähköpostitse, etteivät ole saaneet Hoyerilta yhteydenottoa.

Mukka on esittänyt pahoittelunsa kirjoituksesta Twitterissä.

– Lyhyen tekstin viesti ja motiivi jäivät epäselviksi, ja moni lukija on pahoittanut mielensä. Nöyrä pahoittelu lehden puolesta, Mukka kirjoittaa.

Saarikoski tviittasi vastauksena Mukan pahoitteluun ja avasi tekstin alkuperäistä tarkoitusta.

– Tekstin tarkoitus oli herättää ajattelemaan luottokorttiyhtiön markkinoimaa "elä tänään, maksa huomenna" -elämäntapaa, mutta se luettiin kritiikkinä yksittäistä yrittäjää kohtaan - ja sehän kertoo, ettei teksti onnistunut, Saarikoski tviittaa.

Saimi Hoyer muistelee mallinuransa alkua:"Minut diskattiin Marimekon näytöksestä, koska en osannut meikata" 1:21
Katso myös: Näin Saimi Hoyer kertoo mallinurastaan Maria Veitolan Yökylässä-ohjelmassa.

Lue myös:

    Uusimmat