Mainos

Sähköyhtiöt varoittelevat: vikojen korjaaminen voi kestää päiviä

Sähkövikojen korjaamisessa voi mennä jopa päiviä, varoittelee Vaasan Sähköverkko. Yhtiön asiakkaista oli melkein 7 000 ilman sähköä iltapäivällä kahdelta. Pahimmillaan yhtiön asiakkaista yli 14 000 oli ilman sähköjä.

Yhtiön käyttöpäällikkö Petter Södergran kuvailee myrskyä tiedotteessa pahimmaksi koskaan heidän yhtiönsä alueella.

Sähkövikoja on saatu korjattua päivän aikana, mutta edelleen yli 35 000 asiakasta on ilman sähköjä, selviää Energiateollisuuden sähkökatkokartasta.

Iltapäivällä kello kahden aikaan eniten sähkökatkoja oli Elenian alueella Pirkanmaalla, Kanta-Hämeessä ja Keski-Suomessa.

Yhtiön viestintäjohtaja Heini Kuusela-Opas kertoo, että he pyrkivät korjaamaan runkoverkot ensin, mutta korjaustyöt jatkuvat mitä todennäköisemmin huomiseen. 

– Pahimmilla alueilla pitää varautua siihen, että pitää olla ilman sähköjä huomiseen asti, Kuusela-Opas kertoo.

Myös sähkönjakeluyhtiö Carunalta kerrotaan, että Manner-Suomessa sähköviat pyritään korjaamaan tämän päivän puolella, mutta saaristossa korjaustyöt voivat siirtyä huomiseen haastavien sääolosuhteiden takia.

Maan keski- ja länsiosia riepotellut talvimyrsky Aapeli katkoi yöllä pahimmillaan sähköt noin 120 000 asiakkaalta. Asiakkaita ovat niin pysyvät asutukset kuin mökit ja yrityksetkin.

Kuusela-Opas Elenialta kertoo, että sääolosuhteet ovat olleet todella vaikeat. Maan keskiosissa on satanut märkää lunta, joka on jäätynyt ja aiheuttanut painavia lumikuoria. Tämän lisäksi on tuullut kovaa.

– Tässä on yhdistynyt talvimyrskyn kaikki pahimmat puolet, Kuusela-Opas kertoo.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja