Mainos

Sähköinen ylioppilaskoe nyt testissä: "Luvassa lisää luotettavuutta"

Ylioppilastutkintolautakunta julkisti tänään Abitti-koejärjestelmän sähköisiä kurssikokeita varten.

Lukiot voivat nyt valmistautua ylioppilastutkinnon sähköistymiseen muun muassa harjoittelemalla koekysymysten tekoa, vastausten arviointia sekä sähköisten kokeiden järjestämistä. 

Abitti-järjestelmä räätälöityy pikku hiljaa syksyyn 2016 mennessä. Tällöin pidetään ensimmäiset sähköiset ylioppilaskokeet saksassa, filosofiassa ja maantieteessä.

Ylioppilastutkintolautakunnan projektipäällikkö Matti Lattu sanoo, että alkuvaiheessa olevan järjestelmän teknisiin järjestelyihin on tulossa vielä lisää luotettavuutta. 

– Lisäksi tarvitsemme lisää kysymys- ja vastaustyyppejä sekä lisää arvosteluominaisuuksia ylioppilaskoetta varten. 

Latun mukaan Abittiin on tehty runsaasti tietoturva- ja sähkösuunnittelua. Samalla on huomioitu muun muassa koevastausten tallentumista, hakkeroinnin mahdollisuuksia sekä ylikuormitusta. Suurimpana puutteena Lattu pitää tässä vaiheessa käytännönjärjestelyitä, kuten tietokoneiden sijoittelua. 

– Moni opettaja on sanonut uskovansa vasta sitten, kun näkee järjestelmän toimivuuden oman koulun jumppasalissa. Se olikin yksi syy, miksi julkaisimme koejärjestelmän jo tässä vaihessa. Nyt kaikki pääsevät harjoittelemaan niin paljon kuin aikaa ja mahdollisuuksia vain on.

Luonteva ympäristö kokeille

Yhtenäiskoulun lukion rehtori Sari Tiitta pitää uutta Abitti-koejärjestelmää luontevalta.

– Tämä on ympäristönä tosi helppo verrattuna siihen mihin minäkin ja varsinkin nuoret ovat tottuneet. Koejärjestelmän tekniikka toimii, ja kokeiden teko tuntuu yksinkertaiselta ainakin tässä vaiheessa. 

Myös yhtenäiskoulun lukion ensimmäisellä luokalla opiskeleva Charlotta Wegge suhtautuu sähköisiin kokeisiin luottavaisesti.

– Kun on ollut paljon tekemisissä tietokoneen kanssa tuntuu hyvältä ja varmalta lähteä tekemään tutulla välineellä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.