Mainos

Safari-viidakkoteema olohuoneeseen

Olohuoneeseen saa jo pienilläkin muutoksilla luotua safarityylistä ilmettä. Viidakkohenkisillä tekstiileillä, taljoilla sekä pienillä sisustusesineillä olohuoneeseen saadaan raikas tuulahdus aitoa viidakkohenkistä tunnelmaa. Tuotteita ja tekstiileitä löytää lukuisista Afrikka-kaupoista sekä useista suuremmista sisustusliikkeistä. Kaukomatkailun ystävä on saattanut tuoda muutamia esineitä matkoiltaankin.

Safarinhenkisen tunnelman luominen oman kodin olohuoneeseen onnistuu ennen kaikkea mielikuvitusta käyttämällä. Kirkkailla eläinkuosisilla tekstiileillä olohuone saa nopeasti uuden ilmeen. Lisäämällä tekstiilien lomaan Afrikka tyylisiä kynttilöitä, pieniä sisustustauluja sekä erilaisia koriste-esineitä huoneen ilme muuttuu käden käänteessä mystisen etniseksi.

Hehkuvia värejä ja voimakkaita tunteita

Tekstiileillä saa kodin olohuoneeseen luotua häivähdyksen aavikkoa, palanutta savannia, aurinkoa ja jännittävää safaritunnelmaa. Norsut, seeprat, afrikkalaiset naiset, kirahvit sekä kauniin kirjavat kasvit kuuluvat olennaisena osana viidakkotyylisten tekstiilien kirjailuun ja kuvitukseen. Moni sisustaja haluaa olohuoneensa seinille myös aitoja seepran tai jonkin muun villieläimen taljoja luomaan autenttista viidakko tunnelmaa. Myös täytettyjä eläimiä näkee viidakkohenkisissä sisustuksissa.

Olohuoneen viidakkohenkisiä tekstiilejä voi hyödyntää verhoissa, tyynyissä, peitteissä sekä pöytäliinoissa. Kirjavien viidakkokuosisten tekstiilien kanssa on syytä olla varovainen, ettei yleisilmeestä tule liian rauhaton ja huolittelematon vaikutelma. Olohuoneen ikkunoihin voi esimerkiksi ommella tai ostaa valmiina tummaa yksiväristä sekä kirjavaa seeprakuosista kangasta. Laittamalla ikkunoihin sopivassa määrin kirjavia ja yksivärisiä kankaita tulee yleisvaikutelmasta selkeän rauhallinen.

Verhojen lisäksi olohuoneen yksiväristä sohvaa voi elävöittää viidakkohenkisillä tyynyillä. Esimerkiksi seepra- tai leopardikuosi tyynynpäällisissä antaa pirteää ilmettä huoneen sisustukseen. Sohvan värimaailma voi muuten olla hyvinkin vaalea tai vaihtoehtoisesti lämpimän sävyinen. Selkeä skandinaavinen tyyli tukee hyvin kirjavaa viidakkohenkistä sisustusta.

Taljoilla ja matoilla ilmettä sisustukseen

Viidakkotyylisessä sisustuksessa suositaan hyvinkin voimakkaita ja kirkkaita värimaailmoja. Kirkkaiden värien vastapainona musta on tärkeässä roolissa. Usein niin tekstiileissä kuin tauluissa ja sisustusesineissäkin esiintyvät hahmot ovat mustia ja muuten esineet ovat kirjavia. Värejä voidaan huoneen sisustukseen tuoda muun muassa suurilla matoilla ja aidoilla eläintaljoilla.

Viidakkohenkiseen sisustukseen kuuluvat olennaisena osana erilaiset eläinkuosiset matot sekä aidot eläintaljat. Taljoilla olohuoneeseen luodaan tyylikkään ajatonta ilmettä. Taljat ovat usein hyvin hinnakkaita, mutta ne kestävät kulutusta huomattavasti paremmin kuin perinteiset matot, jopa 15 vuotta. Taljat luovat aitoa viidakkotunnelmaa, eivätkä ne pölyä mattojen tavoin.

Mikäli ei ole aitojen eläintaljojen ystävä, voi vaihtoehtoisesti valita olohuoneen lattialle kauniin käsityönä tehdyn eläinkuosisen maton. Muun muassa mustavalkoinen seepraraitainen matto antaa pirteää lisäilmettä sisustukseen.

Viherkasveilla henkäys aitoa viidakkotunnelmaa

Safarihenkiseen tunnelmaan sopivat erinomaisesti erilaiset suurehkot sekä tuuheat viherkasvit. Muun muassa erilaiset palmut ja trooppiset kasvit antavat erinomaista lisäilmettä olohuoneen sisustukseen. Kasveille voi valita näyttävät saviruukut tai puiset Afrikka-tyyliset sisustusruukut.

Viherkasveja voidaan korostaa tehokkailla kasvivaloilla, jolloin kasvit tulevat entistä paremmin esille. Myös erilaiset kasvikuosit tekstiileissä ja maalauksissa luovat salaperäisen viidakon tunnelmaa oman kodin olohuoneeseen.

Teksti: Johanna Tamminen / Mediafocus
Kuvat: Bell Furniture, Futureimagebank, Taljat, Värisilmä

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.