Mainos

Sadekuuroja vai yhtenäistä sadetta? MTV3 tarkensi sääkarttojaan

MTV3 on uudistanut sääkarttojaan sekä internetin sääsivustolla että television säälähetyksissä. Sadekuurot erottuvat nyt entistä paremmin jatkuvasta sateesta.

Kesän sateet ovat usein sadekuuroja, jotka ropisevat vettä ajoittain auringon lomassa. Paikoin voi salamoida ja sataa rankasti vettä tai rakeita, kun taas aivan lähellä sade voi jäädä kokonaan tulematta.

– Kun säätä ennustetaan, halutaan kertoa sadekuurojen riskistä koko sillä alueella, jolla sateet ovat mahdollisia. Niinpä kartat ovat joskus näyttäneet hyvinkin masentavilta sadekuurojen tilanteessa, kun sadetta on ennustettu vaikkapa koko Etelä-Suomeen, toteaa Forecan ohjelmistoasiantuntija Jaakko Hyvätti.

MTV3:n sääkarttojen uudistamisella pyritään erottamaan entistä selvemmin yhtenäisen sateen alueet sekä ne alueet, joilla sadekuurot ovat mahdollisia.

– Mitä tasaisempi sadealue on kartassa, sen varmemmin sade on jatkuvaa. Kun sade vain täplittää karttaa, on kyse sadekuuroista. Mitä harvemmassa täplät ovat, sitä enemmän aurinko ehtii pilkistää kuurojen välistä, toteaa Jaakko Hyvätti.

– Yksittäisten sadekuurojen paikkaa on kuitenkin edelleen mahdotonta ennustaa. Nyt kartta antaa kuitenkin entistä paremman kuvan sateen tyypistä, toteaa MTV3:n meteorologi Pekka Pouta.

Uudistetut sääkartat löytyvät MTV3:n sääsivustolta. Sivustolla ovat muun muassa sadetutka, viikonsää, paikkakuntakohtaiset ennusteet, tiesää, merisää ja golfsää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.