Mainos

Sade laskeutui Tianjinin räjähdysraunioille – nyt pelätään ympäristökatastrofia

Rankkasade koetteli tiistaina Tianjinin raunioiksi muuttunutta teollisuusaluetta. Viranomaiset pelkäävät, että myrkylliset kemikaalit leviävät nyt sadeveden mukana maaperään ja ilmaan.

Samaan aikaan kun Kiinassa kunnioitettiin 114 Tianjinin iskussa surmansa saaneen muistoa, tapahtui se mitä viranomaiset olivat kenties eniten pelänneet: alkoi sataa. 

Räjähdysalueella oli 700 tonnia erittäin myrkyllistä natriumsyanidia, joka voi nyt levitä sadeveden mukana laajaalle alalle.

Natrium syanidi

 • Myrkyllinen kemikaali, jota käytetään muun muassa kullankaivuussa.
 • Voi vapauttaa sinihappoa, jota käytetään esimerkiksi Yhdysvalloissa kaasukammioteloituksissa.
 • Pienemmille määrille altistuminen voi aiheuttaa huonovointisuutta, limakalvojen ja ihon ärsyyntymistä sekä voi vaikuttaa sydämen ja hermoston toimintaan.

Kenties suurin pelko on, että sadeveden haihtuessa natriumsyanidia joutuu ilmaan, jossa se voi jälleen reagoida muiden aineiden kanssa.

– Olen huolissani, sillä en tiedä, mitä sadevedessä on. Se voi olla täynnä myrkkyjä, paikallinen taksikuski sanoi. 

Vedessä syanidia

Tianjinin viranomaiset ovat vakuutelleet, että ilma ja vesi ovat puhtaita. 

Vedenmittauspisteillä on vedestä kuitenkin havaittu runsaitakin esiintymiä. Suurin esiintymä ylitti sallitut lukemat jopa 28-kertaisesti, ympäristöturvallisuusvirastosta sanotaan.

Viranomaiset ovat rakentaneet satamaan padon, jonka on määrä rajata myrkyllisten kemikaalien leviäminen merelle. Lisäksi kaivot on kuivattu, jotta myrkyllinen vesi ei pääsisi tulvimaan kaduille sateen sattuessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.