Sadat lemmikit jätettiin jälkeen Kreikan metsäpaloissa – nyt nappisilmät odottavat omistajiensa palaavan

Kreikan maastopalojen seurauksena Ateenaan on syntynyt hoitokoti, jossa vapaaehtoiset hoitavat satoja eksyneitä tai loukkaantuneita eläimiä. Maastopalot turmelivat pääkaupungin pohjoisia esikaupunkialueita viime viikolla.

Tuhannet ihmiset joutuivat lähtemään kodeistaan, kun liekit levisivät vehreiden asuinalueiden puissa ja pensaissa Ateenan laitamilla. Evakuointihetkellä lukuisat lemmikit jätettiin jälkeen, ja eläimet ovat joutuneet selviytymään vieraiden ihmisten avustuksella.

– Eläimillä on lieviä palovammoja, hengitysvaikeuksia ja ne ovat rättiväsyneitä. Yritämme tehdä parhaamme, kertoo Eleni Dede, Dogs' Voice hoitotalon omistaja.

Lemmikit jätettiin jälkeen

Hoitotalo on tähän mennessä auttanut yli 200 paikallista eläintä, joista osa on lemmikkejä ja osa katukoiria ja katukissoja.

– Jokainen löytämämme eläin tulee tänne rekisteröitäväksi ja me yritämme löytää niiden omistajat. Kunnes oikea omistaja löytyy, annamme eläimet muiden ihmisten hoiviin, jotta niistä pidetään huolta, selittää pelastusryhmän vapaaehtoinen Petros Ziogas.

Tähän mennessä järjestö on saanut riittävästi auttavia käsiä ja avustuksia. Hoitotalo toivoo voivansa yhdistää lemmikit oikeille omistajilleen tai löytää eläimille uudet välittävät kodit.

Poikkeuksellisen suuret maastopalot on monin paikoin saatu kuriin Kreikassa, mutta Evian saaren pohjoisosissa kamppailu jatkuu. Maastopalot ovat tuhonneet tieltänsä satoja koteja sekä ajaneet tuhansia ihmisiä evakkoon.

Sammutustyöt ovat jatkuneet Evian saarella jo kahdeksan perättäisen päivän ajan.

Katso videolta, miten vapaaehtoiset hoitavat omistajistaan eksyneitä lemmikkejä.

Lue myös:

    Uusimmat