Sadat kannattajat tervehtivät Trumpia hänen kotinsa ulkopuolella Floridassa

LIVE

Sadat ex-presidentti Donald Trumpin kannattajat kokoontuivat keskiviikkona tervehtimään Floridassa sijaitsevaan kotiinsa saapunutta Trumpia.

Presidentin virkakoneella Air Force Onella Floridaan lentänyt Trump saapui kotiinsa Mar-A-Lagoon vain reilua varttituntia ennen kuin hänen seuraajansa Joe Biden vannoi virkavalansa Washingtonissa.

Poikkeuksellisesti Trump ei osallistunut Bidenin virkaanastujaisiin, vaan piti aamulla oman jäähyväistilaisuutensa Washingtonin lähistöllä sijaitsevassa Andrewsin lentotukikohdassa, josta hän lensi Floridaan.

Yhdysvaltain ydinasekoodeja mukanaan kantanut upseeri seurasi presidenttiä Floridaan, mutta erosi ex-presidentin seurueesta Bidenin tultua presidentiksi.

Donald ja Melania Trumpin on tarkoitus asettua Etelä-Floridan Palm Beachissa sijaitsevaan Mar-a-Lagoon asumaan nelivuotisen presidenttikauden päätyttyä.

Mar-a-Lagon ulkopuolelle kokoontuneet Trumpin kannattajat hurrasivat ja heiluttivat hänen presidentinvaalikampanjansa lippuja. Kannattajien kylteissä Trump muun muassa toivotettiin tervetulleeksi kotiin.

Ainakin yksi kannattaja näytti kylttinsä perusteella edelleen uskovan Trumpin väitteisiin, että hän sai marraskuisissa presidentinvaaleissa ylivoimaisen voiton.

Trumpin yli 30 ajoneuvosta koostunut presidentillinen saattue hidasti vauhtiaan ja melkein pysähtyi kannattajajoukkojen kohdalla.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja