Mainos

Säätiedotuksissa Väli-Suomesta tulee maan keskiosa

Ilmatieteen laitos säilyttää jatkossa nykyisten säätiedotusten aluejaon, mutta muuttaa niiden aluenimityksiä. Syksyn ajan käytössä ollut termi Väli-Suomi korvataan huomisesta lähtien ilmaisulla maan keskiosa. Muita alueita kutsutaan maan etelä-, pohjois-, länsi- ja itäosiksi.

Ilmatieteen laitoksen viime syyskuussa käyttöön ottama termi Väli-Suomi närkästytti osaa suomalaisia. Laitoksen saaman palautteen vuoksi Suomen Gallupille annettiin tehtäväksi tutkia, kuinka moni oli nimeä vastaan ja sen säilyttämisen kannalla. Tutkimuksen mukaan 40 prosenttia haastatelluista piti termiä hyvänä, 56 prosenttia huonona ja 4 prosenttia ei osannut sanoa mielipidettään. Nimen säilyttämisen kannalla oli kuitenkin vastaajista tasan puolet.

Jatkossa sääennusteissa maakuntia yhdistetään kuten tähänkin saakka sekä pohjois-, etelä- että länsi-itäsuunnassa. Jaettaessa maata pohjois-eteläsuunnassa maan eteläosaan kuuluvat Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Itä-Uudenmaan, Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnat. Maan keskiosaan kuuluvat Satakunnan, Pirkanmaan, Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnat. Maan pohjoisosaa ovat Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin maakunnat.

Jaettaessa maa länsi-itäsuunnassa maan länsiosaan kuuluvat Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnat. Maan itäosaa ovat Itä-Uudenmaan, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnat.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.