Mainos

Saarioisten teurasjätekohu poikii tukun syytteitä - viittä epäillään

Teurasjätteen lainvastainen käsittely Jyväskylän Saarioisten teurastamolla on poikimassa tukun syytteitä. Tutkinnanjohtaja Olavi Saunamäki Keski-Suomen poliisilaitoksesta kertoo poliisin epäilevän kaikkiaan viiden miehen syyllistyneen rikokseen.

– Poliisi esittää syytettä rehulakirikkomuksesta kolmelle teurastamonjohtoon kuuluvalle sekä teurastamossa alihankkijana toimineelle miehelle, Saunamäki kertoo MTV3 Uutisille.

Esitutkinnassa selvisi, että Saarioisten Jyväskylän teurastamolta oli toimitettu tuhottavaksi määrättyjä naudan suolia lainvastaisesti eläinten rehuksi.

– Pikkuisen vaille 400 000 euroa kyseessä oleva yhtiö on tästä hyötynyt: toisaalta siitä, että se on säästänyt ongelmajätemaksut ja toisaalta siitä, kun tämä jäte on myyty minkin rehuksi.

Tarkastuseläinlääkäri saanee myös syytteen

Teurastamon henkilökunnan ja alihankkijan toimien lisäksi poliisi löysi huomautettavaa elintarviketurvallisuusvirasto Eviran toiminnasta.

– Eviran tarkastuseläinlääkärille poliisi esittää syytettä virkavelvollisuuden rikkomisesta, koska hän ei ole tehnyt kaikkia valvontatoimia, joita häneltä edellytetään, Saunamäki sanoo.

Tarkastuseläinlääkäri on työskennellyt Saarioisten Jyväskylän teurastamolla vuodesta 2006 alkaen. Epäillyt rikokset sattuivat vuosina 2001-2011.

MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma kertoi syyskuussa, että valmisruokakonserni Saarioinen toimitti vuosien ajan tuhottavaksi määrättyä teurasjätettä rehuksi turkistarhoille.

Marraskuussa elintarviketurvallisuusvirasto Evira teki poliisille tutkintapyynnön Saarioisten Jyväskylän teurastamon toimista.

Seuraavaksi juttu siirtyy syyttäjälle, joka aikanaan päättää mahdollisten syytteiden nostamisesta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.