Saara Aalto treenaa Dancing on Ice -kisaan 5 tuntia päivässä – paljastaa, ettei vaaratilanteilta ole vältytty

Saara Aalto MTV Uutisten haastattelussa 2:56

Saara Aalto kertoo harjoituksistaan Britannian Dancing on Ice -ohjelmaa varten.

Viime vuonna Euroviisuissa Suomea edustanut Saara Aalto sai tänä vuonna kaksi Emma-ehdokkuutta. Hän on ehdolla Vuoden naisartisti sekä Vuoden musiikkivideo -kategorioissa. 

Aalto osallistui vuonna 2016 Britannian X Factor-ohjelmaan, jossa hän sijoittui toiseksi. Nyt Aalto nähdään Britannian Dancing on Ice-ohjelmassa. MTV Uutisten haastattelussa Aalto kertoo, että sai treenata suomalaisvalmentajan kanssa erikoisluvalla. Kiertueen vuoksi Aalto ei päässyt treenaamaan parinsa kanssa Britanniassa.

Aalto pohtii, että etenkin esiintymistaito on kilpailussa hänen vahvuutensa.

– Minulle on luontaista esiintyä ja tehdä viihdeshow'ta. Tykkään luistella, ja moni kilpailijoista on sellaisia, jotka eivät ole luistelleet aiemmin ja he joutuivat aloittamaan aivan nollasta.

Aalto kertoo, että hän treenaa parinsa kanssa viisi tuntia päivässä.

– Treenataan siten, että ensin lämmitellään puolesta tunnista tuntiin, jolloin tehdään venytellään ja tehdään lihaskuntoa. Sitten harjoittelemme nostoja, jota treenataan tosi paljon ennen jäälle menoa.

– Jäällä harjoittelemme yhdessä luistelua, temppuja ja koreografiaa. Sitä voisi treenata 10 tuntia päivässä jos kroppa kestäisi, mutta ei se kestä, Aalto kertoo.

Jäätanssin nostot, joissa pari nostetaan ilmaan liikkeessä, voivat olla välillä aika hurjia. Aalto myöntää, että vaaratilanteita on tullut. 

– Pari kertaa on tullut pelko kesken noston. Olen lähtenyt hyppäämään ja tajunnut, että "ei en haluakaan". Se, että keskeytän sen ilmassa on todella vaarallista. Olen törmännyt pariini ja kaikkea, se on aika hirveää.

Pahimmilta haavereilta on kuitenkin vältytty.

– Parini on taitava ja vahva, joten hän on aina saanut pelastettua. Mustelmia on todellakin, mutta ne eivät ole vaarallisia.

Lue myös:

    Uusimmat