Mainos

Saako käytettyyn nenäliinaan niistää uudestaan? Näin pöpöille käy

Reader's Digestin haastattelema lääkäri vakuuttaa, että käytettyyn nenäliinaan voi niistää turvallisesti uudelleen pelkäämättä taudin pahenemista.

Joskus nenä alkaa vuotaa niin yllättäen, että avuksi joutuu kaivamaan laukun pohjalla kuukausia mytyssä olleen nenäliinan. Lääkäri Mia Finkelston kertoo Reader's Digestille, että osa viruksista voi säilyä pöydän kulmalla ja muilla alustoilla jopa yli viikon, ja sama riski saattaa piillä nenäliinoissa.

– Mutta niiden kyky tartuttaa infektio vähenee nopeasti, eivätkä ne yleensä selviä 24 tuntia pidempään, Finkelston kertoo RD:lle.

Käytetystä nenäliinasta löytyvän viruksen tartuttavuus siis vähenee ajan mittaan niin, että taudin saaminen siitä on koko ajan epätodennäköisempää.

Sama virus sitä paitsi tuskin onnistuisi tartuttamaan samaa ihmistä heti perään, sillä elimistössä on jo ehtinyt muodostua vasta-aineita sitä kohtaan. Räkäpaperin uudelleenkäyttö aiheuttaakin uuden tautikierroksen sijaan todennäköisesti vain ällötystä.

***

Ylilääkäri Asko Järvinen paljastaa, onko miesflunssa tosiaan niin vakava kuin siihen sairastuneet väittävät. Myös influenssarokotteesta riittää asiaa, katso videolta lisää.

9:29

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.