Ryöstäjät veivät huomattavan rahasumman ja pahoinpitelivät väliin tulleita sivullisia – kaksi vangittu epäiltynä teosta

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on vanginnut kaksi henkilöä todennäköisin syin epäiltynä törkeästä ryöstöstä.

Itä-Suomen poliisi sai ilmoituksen aamuyöstä viime sunnuntaina Kiteen keskustassa sijaitsevalle liikekiinteistölle. Lähistöllä asuva henkilöä oli kuullut liikkeestä ääniä yhden jälkeen yöllä, mennyt paikalle, ja havainnut, että liikettä ryöstetään.

Asukas hälytti paikalle toisen henkilön, ja parivaljakko yritti ottaa murtautujia kiiinni. Murtautujat, tai ainakin toinen heistä vastusti kiinniottoa väkivaltaisesti ja murtovarkaat pääsivät pakoon.

Henkilöt saivat tapauksessa lieviä vammoja ja heidät käytettiin tarkastuksessa sairaalassa. Teon yhteydessä käytetyn väkivallan vuoksi tapausta tutkitaan törkeänä ryöstönä, sillä ainakin toinen tekijöistä oli varustautunut jonkinlaisella lyömä- tai teräaseella, jolla hän pahoinpiteli häntä kiinniottanutta henkilöä.

Tekijät saivat liikekiinteistöstä saaliikseen huomattavan summan rahaa.

Poliisi tutki asiaa ja otti kiinni Joensuussa ja Tohmajärvellä kiinni kaksi miestä, vuonna 1967 syntyneen tohmajärveläisen sekä 1974 syntyneen joensuulaisen heti sunnuntaiaamuna.

Kotietsinnöissä poliisi on takavarikoinut rahaa, ja tutkinnassa selvitetään, onko raha peräisin liikkeestä.

Poliisi selvensi, miksei asiasta ole tiedotettu kuin vasta torstaina. Poliisi halusi varmistaa, onko teon suunnitteluun tai toteuttamiseen liittynyt useampia henkilöitä. Poliisin tutkimuksissa epäiltyjen määrä on pystytty rajaamaan kahteen vangittuun.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja