Ryöstäjä tyhjensi apteekin huumelääkkeistä – jäi kiinni jätettyään ratkaisevan todisteen rikospaikalle

Debatti: Miten apteekkialaa pitäisi uudistaa? 8:19
Katso myös: Uutisaamussa pohdittiin, miten apteekkialaa pitäisi uudistaa.

Huumaavia lääkkeitä apteekista Espoon Soukassa viime vuoden helmikuussa ryöstänyt mies jäi kiinni unohdettuaan paikalle hänen henkilöllisyytensä paljastaneen esitteen.

Mies oli saapunut apteekkiin juuri sen mennessä kiinni. Hän oli peittänyt kasvonsa ja varustautunut veitsellä, ja vaati työvuorossa olevat laittamaan kasaan keskushermostoa lamaavia reseptilääkkeitä.

Apteekin työntekijän hermostuneeksi kuvailema mies nimesi haluamansa lääkkeet ja käski laittaa ne pussiin ”ettei hänen tarvitse ryhtyä hölmöilemään puukon kanssa”. Mies sai yhteensä ainakin 620 tablettia erivahvuisia Dormicum-, Xanor- ja Pregabalin-pillereitä. Mies oli vaatinut myös muun muassa morfiinia, jota ei kuitenkaan ollut saatavilla.

Ensimmäistä iltavuoroa tehnyt joutui keskelle ryöstöä

Saatuaan lääkkeet hän poistui apteekista. Mieheltä oli kuitenkin unohtunut paikalle esite, joka paljasti hänen henkilöllisyytensä. Tuomion perusteella kyseiseen esitteeseen oli tehty DNA-tutkimus, jonka avulla poliisi sai selville kuka ryöstön teki.

Paikalla ollut apteekin työntekijä kertoi oikeudessa, että tapahtunut vaikutti hänen yöuniinsa pitkään. Tapaus myös tuli hänen mieleensä aina iltavuoroissa. Apteekissa oli tapahtumahetkellä kaksi työntekijää, joista toiselle kyse oli ensimmäisestä iltavuorosta. Oikeudessa kuultu työntekijä kertoikin, että oli aiemmin puhunut työntekijän kanssa siitä, ettei kyseisessä paikassa koskaan tapahdu mitään.

Mies: Ryöstö viimeinen keino saada lääkkeitä

Mies itse kertoi oikeudelle, että hän oli kohdannut suuria vaikeuksia elämässään, ja apteekin ryöstäminen oli ollut hänen viimeinen keinonsa lääkkeiden saamiseksi. Hän kertoi myös, ettei ollut halunnut satuttaa ketään.

Miehellä oli tilillään jo entisestään jo kaksi ehdollista vankeusrangaistusta. Oikeus tuomitsi vuonna 1987 syntyneen miehen kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen ryöstöstä ja huumausainerikoksesta. Hänet määrättiin apteekissa työskennelleille kahdelle henkilölle 3000 euron kärsimyskorvaukset. Lisäksi hänen korvattavakseen tuli 200 euron kulut viedyistä lääkkeistä.

Lue myös:

    Uusimmat