Toim. Kaarina Roininen
Rusinainen pullataikina
2 dl maitoa
25 g hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen mukaan
3/4 tl suolaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
6-7 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia tai voita
1-2 dl rusinoita
1. Liuota hiiva kädenlämpöisen maidon joukkoon.
2. Lisää suola, sokeri ja kardemumma.
3. Alusta taikinaan jauhot ja loppuvaiheessa pehmeä rasva sekä rusinat.
4. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Tähtipullat (24 kpl)
1 annos pullataikinaa
1 pkt (400 g) pakastettua murotaikinaa
Voiteluun:
munaa
1. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 24 palaan. Leivo paloista pyöreitä pullia.
2. Pane pullat pellille ja anna niiden kohota lämpimässä paikassa peitettynä.
3. Kauli murotaikina ohueksi levyksi.
4. Voitele kohonneet pullat munalla. Ota murotaikinalevystä tähtimuotilla pikkuleipiä ja pane pullan päälle. Painele tähden sakarat pullaan kiinni. 5. Paista pullia 225 asteeessa uunin keskiritilätasolla 10-12 minuuttia.