RuPaul’s Drag Race -tähti Shangelaa vastaan esitetään rajuja seksuaalirikosväitteitä

RuPaul’s Drag Race -ohjelmasta tuttua Shangelaa, eli Darius Jeremy Pierceä, syytetään seksuaalisesta hyväksikäytöstä tai pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Viisi LGBTQ-yhteisön jäsentä syyttää RuPaul’s Drag Race -ohjelmasta tuttua drag-esiintyjä Shangelaa, eli Darius Jeremy Pierceä, seksuaalisesta hyväksikäytöstä tai pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Shangela sovitteli helmikuussa aikaisemman raiskaustapauksen, jonka väitetään tapahtuneen sarjan kuvauksissa.

Maanantaina 18. maaliskuuta julkaistussa Rolling Stone -lehden artikkelissa viisi henkilöä kertoo tapauksista, joissa RuPaul's Drag Race -ohjelman toisella kaudella ja HBO:n We're Here -drag-sarjassa esiintyneen Piercen väitetään pahoinpidelleen henkilöitä tai yrittäneen saada heidät päihtyneiksi niin, että he eivät enää olleet kykeneviä antamaan suostumustaan. 

Kaikki viisi kertoivat lehdelle, että he uskalsivat tulla esiin sen jälkeen, kun HBO:n tuotantoassistentti Daniel McGarrigle oli nostanut Los Angelesin ylioikeudessa kanteen, jossa hän syytti Pierceä huumaamisesta ja raiskauksesta vuoden 2020 lopetusjuhlien jälkeen. Pierce kiisti väitteet jyrkästi ja sanoi, ettei niillä ole mitään perusteita.

Monet Rolling Stonen tarinassa esitetyistä uusista syytöksistä Pierceä vastaan ovat yksityiskohdiltaan samankaltaisia kuin McGarriglen syytökset. Lähes kaikkiin kertomuksiin liittyy, että Piercen väitetään ostaneen tai tarjonneen alkoholia tapahtuma-aikaan nuorille, 18–23-vuotiaille miehille. Useissa väitetyissä tapauksissa miehet heräsivät Piercen sängystä hämmentyneinä ja sekavina, ja useiden kertomusten mukaan huoneessa oli läsnä myös kolmas mies.

Raporttien mukaan useat Pierceä vastaan syytöksiä esittäneet henkilöt epäröivät aluksi kertoa kokemuksistaan, koska se voisi olla isku drag-yhteisölle. 

Lue myös:

    Uusimmat