Ruotuväki: Tällainen erikoisvarusteltu kuulustelu-Mersu kurvaa paikalle, kun varusmies rikkoo sääntöjä – katso kuva "piinamaijasta", jota lumikinokset eivät hidasta

Näin poliisin Karhu-ryhmä valtaa aseellisesti haltuun otetun rakennuksen 1:07
Katso video! Näin Karhu-ryhmä valtaa aseellisesti haltuun otetun rakennuksen

Puolustusvoimien kuulustelu-Mersulla varusmiehen kuulustelu voidaan suorittaa käytännössä missä vain, kertoo Puolustusvoimien uutislehti Ruotuväki.

Jos varusmiehen epäillään syyllistyneen palvelurikokseen ja tapauksesta tehdään tutkintapyyntö pääesikunnalle, astuvat kehiin Puolustusvoimien poliisikoulutuksen saaneet ylietsivät.

Ruotuväki-lehden mukaan ylietsiviä on Suomessa vain viisi: kaksi Helsingissä ja Tampereella, yksi Rovaniemellä. Tampereen ja Lapin ylietsivillä on käytössään kuulusteluja varten erikoisvarusteltu Mercedes-Benz Sprinter.

– Nyt kun poliisiasemia on vähennetty Suomessa, ei löydy välttämättä edes kuulustelutilaa kaikkialta. Ei kuulustelua voi esimerkiksi sotilaskodin hälinässä pitää, vaan sen pitää olla rauhallinen paikka. Etsivät ovat sopineet tapaamisen vaikkapa huoltoaseman pihalle ja kuulustelu on tehty autossa, Pääesikunnan oikeudellisen osaston sotilaslakimies Immo Seppänen valottaa lehden haastattelussa.

Lue myös:

    Uusimmat