Ruotsista huolestuttava turvallisuusarvio Pariisin olympialaisista: "Se voi muuttua tunnissa"

Ruotsin olympiakomitean puheenjohtaja Hans von Uthman kertoi Aftonbladetille, että turvallisuustilanne Pariisin olympiakisoissa voi muuttua äkillisesti.

Pariisin olympialaisten päiväkohtaisen ohjelman ja suomalaisurheilijoiden aikataulun näet tästä linkistä!

Pariisin olympialaisissa nähdään mittavia turvatoimia. Viime vuoden lokakuussa Brysselissä kaksi ruotsalaiskannattajaa menetti henkensä Ruotsin ja Belgian välisen EM-karsintaottelun alla sattuneessa terrori-iskussa. Ruotsi oli ollut kansainvälisen huomion keskipisteenä Nato-keskustelujen sekä Ruotsissa tapahtuneen Koraanien polttamisien takia.

Brysselin hyökkäyksen jälkeen Ruotsin jalkapalloliitto pyysi maansa kannattajia olemaan kantamatta maan värejä. Vastaavaa ohjeistusta ei kuitenkaan ole toistaiseksi annettu Pariisin kisoihin.

– Sellaista suositusta ei ole. Ruotsiin ei uskota tällä hetkellä kohdistuvan tietynlaista uhkaa. Olemme kuitenkin informoineet maamme kisaturisteja, että asia voi muuttua. Ei päivässä, vaan tunnissa. Pakatkaa mukaan siviilivaatteita, näin olemme heitä ohjeistaneet, von Uthmann sanoi Sportbladetille.

– Tänään matkustamme väreissämme. Urheilijat ovat omassa kuplassaan, joten se on hyvin suljettu ympäristö, Ruotsin paitaan pukeutunut Ruotsin olympiakomitean pääsihteeri Åsa Edlund totesi.

Suurin turvallisuushaaste olympiakisoissa tulee olemaan monien mielestä Seine-joella järjestettävät avajaiset, jotka ovat luvassa 26. heinäkuuta.

– Kuuntelemme paljon tapahtumajärjestäjiä ja heidän suosituksiaan sekä tietojaan. Valitettavasti tilanne on se, että Ranskassa on nähty paljon terroristitekoja ja heillä on ollut paljon haasteita turvallisuuden kanssa. Tämän vuoksi kuitenkin he ovat oppineet hoitamaan tällaisia tilanteita. Oma arviomme on se, että tämä otetaan todella vakavasti ja näin on tehty vuosien ajan. Macron (Ranskan presidentti Emmanuel) on ollut hyvin selvä, että turvallisuus on ykkösasia, Edlund sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat