Mainos

Ruotsissa puhkesi turskasota

Kalla Fakta -ohjelman mukaan Barentsinmerellä laittomasti kalastetut kalansaaliit ovat noin100 000 tonnia eli noin neljännes vuosittaisista kalakiintiöistä.

Ruotsissa on puhjennut turskasota Barentsinmeren laittomasta kalastuksesta. Sen käynnisti Ruotsin TV4:n eilisiltana lähettämä ohjelma Kalla Fakta. Ohjelmassa väitettiin, että suuri osa Ruotsissa myytävästä turskasta saattaa olla kalastettu laittomasti Barentsinmerellä.

Kalla Fakta -ohjelman mukaan venäläiset troolarit pimittävät osan saalistaan ja myyvät sen tanskalaisille kalatukuille, jotka välittävät sen edelleen Ruotsiin muun muassa Findus-yhtiölle.

Tänään aamupäivällä kolme Greenpeace-järjestön aktivistia ripustautui köysillä Findus-yhtiön konttorirakennuksen seinälle Skånessa. Järjestö vaati lentolehtisissään yhtiötä lopettamaan yhteistyön yritysten kanssa, jotka välittävät laittomasti kalastettua kalaa.

- Laitonta kalastusta ei voi hyväksyä. Me selvitämme asian, Findus-yhtiön edustaja Inger Larsson lupasi eilen Ruotsin radion haastattelussa.

Kalla Fakta -ohjelmassa kerrottiin, että Barentsinmerellä laittomasti kalastetut kalansaaliit ovat noin100 000 tonnia eli noin neljännes vuosittaisista kalakiintiöistä.

Ruotsin kalastusministeri Ann-Christin Nykvist totesi ohjelmassa, että EU on rakentanut oman kontrollijärjestelmänsä, jolla valvotaan ettei kalastuskiintiöitä ylitetä, mutta nyt on kyse EU:n ulkopuolisista maista. Ministeri Nykvist siirsi vastuuta laittoman kalastuksen ehkäisemisestä kalatalouden parissa työskenteleville yrityksille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.