Ruotsissa hämmästellään – "yksi puuttuu" yllättäen Tre Kronorin NHL-pelaajavalinnoista tähtiturnaukseen

Ruotsin ensimmäiset kuusi pelaajaa ensi vuonna järjestettävään jääkiekon neljän maan turnaukseen ovat selvillä, Expressen kertoo tietojensa pohjalta. Supertähti Elias Petterssonin puuttuminen on jo ihmetyttänyt.

Helmikuussa 2025 Kanadassa ja Yhdysvalloissa tahkotaan NHL-pelaajilla neljän maan maajoukkueturnaus, jossa ovat kyseisten maiden lisäksi mukana Ruotsi ja Suomi.

Ruotsalaislehti Expressenin tietojensa pohjalta paljastamissa Tre Kronorin ensimmäisissä pelaajavalinnoissa on kolme puolustajaa ja kolme hyökkääjää. Mukana ovat tuore Stanley Cup -voittaja Gustav Forsling, Florida Panthersista, Victor Hedman Tampa Bay Lightningista, Erik Karlsson Pittsburgh Penguinsista, Filip Forsberg Nashville Predatorsista, William Nylander Toronto Maple Leafsista ja Mika Zibanejad New York Rangersista.

Kovia nimiä, mutta ei valintoja ilman parranpärinää.

– Yksi, joka puuttuu, on supertähti Elias Pettersson, Aftonbladet kirjoittaa Expressenin julkistamaan listaan viitaten.

Pettersson takoi päättyneellä kaudella NHL:n runkosarjassa ruotsalaispelaajista kolmanneksi kovimmat tehopisteet. Hyökkääjän 82 pelin saldo oli 34+55=89. Häntä enemmän pinnoja takoivat ruotsalaisista vain neljän maan turnaukseen jo valitut Nylander (92) ja Forsberg (94).

Zibanejad jäi "vain" 72 pisteeseen. Hänet on kuitenkin mahdettu katsoa kokonaisvaltaisesti tärkeämmäksi pelaajaksi kuin Pettersson.

Kaikkien neljän maan turnauksen joukkueiden ensimmäiset pelaajavalinnat ollaan julkistamassa tänään perjantaina, Suomi mukaan lukien.

NHL:n kovimmat tähdet pääsevät ensi vuonna kohtaamaan toisensa maajoukkueturnauksessa ensimmäistä kertaa sitten World Cupin 2016.

Lue myös:

    Uusimmat