Suomalaisten kiinnostus ruokaa kohtaan on kasvanut vuosi vuodelta enemmän. Tämä on huomattu myös Itämeren risteilylaivoilla, jonne suomalaiset lähtevät nyt seilailemaan varta vasten ruokaelämysten vuoksi.
Perinteiset buffetin lihapullat, muusi ja nauravat nakit eivät ole ruotsinlaivalla täysin historiaa, mutta ne ovat viime vuosina saaneet seurakseen entistä laadukkaampia aineksia. Viking Linen risteilyalus M/S Gabriellan ravintolapäällikkö Helinä Kainulaisen mukaan ruoka on risteilyvieraille nykypäivänä todella suuressa asemassa.
– Kyllä se on asiakkaalle elämys. Aika moni tulee laivalle nykään ruoan takia. Aikasemmin se on ehkä ollut pelkkä buffet, mutta ihmiset ovat jo vuosia löytäneet Food Garden -ravintolan a la cartenkin. Myös tapasravintolastamme on tullut erittäin suosittu. Se on hyvä vaihtoehto kevyempään illastamiseen, Kainulainen kertoo