Ruotsin verinen ennätys: Tänä vuonna 60 ihmistä on ammuttu kuoliaaksi – 10 vuotta sitten lukema oli alle kolmasosa tästä

Helsingin poliisi aloitti katujengien rikollisuuteen keskittyvän ryhmän –"Meidän pitää ottaa tämä ilmiö haltuun alkutekijöissään" 6:40
Katso myös: Helsingin poliisi aloitti katujengien rikollisuuteen keskittyvän ryhmän – "Meidän pitää ottaa tämä ilmiö haltuun alkutekijöissään"

Ruotsin hallitus kertoi maanantaina, että maassa on saavutettu modernin ajan ennätys ampumavälikohtausten kuolonuhreissa. Asiasta kertoo Reuters.

Ruotsissa on viime vuosina ollut ammuskelujen epidemia, joiden seurauksena tekijät ovat surmanneet lukuisia ihmisiä. Ruotsin viranomaiset ja poliisi syyttävät asiasta rikollisia jengejä.

– Tappava aseväkivalta on lisääntynyt ja valitettavasti yltänyt uuteen, veriseen ennätykseen tänä vuonna, oikeusministeri Gunnar Strömmer kertoi Reutersille. 

Strömmer kertoo, että kuolemat ovat syvälle yhteiskuntaan juurtuneen järjestäytyneen rikollisuuden jäävuoren huippu.

Ruotsin Rikollisuuden ehkäisy -neuvoston mukaan Ruotsissa ammuttiin viime vuonna kuoliaaksi 45 ihmistä, vuonna 2012 uhreja oli 17.

Uusi neuvosto järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan

Strömmer kertoo, että Ruotsin hallitus tulee asettamaan oikeusministeriön alaisen erityisneuvoston, jonka tarkoitus on koordinoida jengirikollisuuden vastaisia toimia.

– Mikään kunnollinen yhteiskunta ei voi sallia sitä, että kerran viikossa joku ammutaan kuoliaaksi avoimella kadulla, Strömmer sanoo.



Lue myös:

    Uusimmat