Ruotsin puolustusvoimat: Sukellusvene tuskin liittyy viime syksyn tapaukseen

Ruotsin rannikolta tänään löydetty sukellusvene tuskin liittyy viime syksyn sukellusvenetapaukseen. Näin arvioi Ruotsin puolustusvoimien lehdistösihteeri Jesper Tengroth STT:lle. 

Hylynetsijöiden Ocean X Team löysi viime viikolla sukellusveneen hylyn Ruotsin itärannikolta vajaan kolmen kilometrin päässä rannikosta, kertoi aiemmin Expressen-lehti. Toistaiseksi ei ole tiedossa, minkä maalainen ulkomainen sukellusvene on.

Sukellusveneen rungossa on kuitenkin kyrillistä tekstiä. Tengroth ei halua ottaa kantaa siihen, minkä maalainen tai kuinka vanha vene on.

Hän ei myöskään kommentoi, mitä mahdollisia seurauksia löydöllä on.

– Tutkimme nyt tapausta emmekä spekuloi vielä asiaa, hän sanoi STT:lle. 

Sukellusveneen luukut ovat kiinni, eikä rungossa ole lommoja, repeämiä tai muitakaan vahinkoja.

– Tiedämme, että se on sukellusvene. Sen iästä on mahdoton sanoa mitään, mutta se näyttää melko nykyaikaiselta, sanoo hylynetsijä Dennis Åsberg Expressenissä.

Haaksirikkoutunut venäläisvene?

Hylynetsijät jatkavat hylyn tutkintaa, mutta he ovat olleet myös yhteydessä puolustusvoimiin ja näyttäneet sille osan löytämästään materiaalista.

Turvallisuuskonsultti Joakim von Braun arvioi Expressenille, että kiinni olevat luukut ovat merkki siitä, ettei miehistö ole poistunut sukellusveneestä.

Hänen mukaansa kyse voi olla venäläisestä sukellusveneestä, joka on haaksirikkoutunut.

Lue myös:

    Uusimmat