Mainos

Ruotsin puolustusvoimat kiistää: Ei tietoa hätäviestinnästä

Ruotsin puolustusvoimat ei toistaiseksi ole nimennyt maata, jonka vedenalaisesta toiminnasta Tukholman saaristossa epäillään olevan kyse.

Se on myös ainakin osaksi kiistänyt uutistiedot Venäjään viittaavasta radioliikenteestä.  

- Emme ole nimenneet Venäjää. Olemme sanoneet, että kyse on vieraan vallan vedenalaisesta toiminnasta ja näin jatkamme siihen asti, kunnes saamme asiasta parempia todisteita, sanoi kontra-amiraali Anders Grenstad tiedotustilaisuudessa Tukholmassa sunnuntai-iltana.  

Samalla kiistettiin, että tiedossa olisi hätäviestintää, josta Svenska Dagbladet oli uutisoinut lauantaina. Lehden mukaan hätäkäyttöön tarkoitetulla kanavalla olisi käyty venäjänkielinen keskustelu päivää ennen etsintöjen alkua.   

Lehti kertoi tuolloin myös, että Ruotsissa olisi onnistuttu perjantaina sieppaamaan salattua radioliikennettä etsintäalueen ja Venäjälle kuuluvan Kaliningradin välillä.  

Puolustusvoimat kiisti kuitenkin tiedotteessaan vain hätäviestintään viittaavat tiedot, ei muuta mahdollista radioliikennettä.   

STT esitti siksi kontra-amiraali Grenstadille lisäkysymyksiä väitetystä radioliikenteestä ja sai seuraavat vastaukset:  

Toimittaja: Ette vahvista hätäsignaaleita, mutta oletteko havainneet muita vastaavia signaaleita?  

- Signaaleja lähetetään koko maailmassa. Meillä on viranomainen, joka kerää ja jakaa meille informaatiota, jota tarvitsemme. Mutta se ei ole mitään, jonka tässä tilanteessa katsoisin sisältyvän tähän, josta kerromme ja jota esittelemme tänään.  

Joten teitä kiinnostavia signaaleita ei ole?

- Olemme kiinnostuneita kaikista signaaleista, mutta ei ole varmaa, että ne liittyvät tiedusteluoperaatioon.  

Ainakaan viikonloppuna Ruotsin puolustusvoimat ei myöskään ollut yhteydessä Venäjään eikä Ruotsi ollut saanut Venäjältä pyyntöä päästä auttamaan mahdollisesti pulassa olevaa sukellusvenettä, kertoi Grenstad. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.