Mainos

Ruotsin Nato-selvitys julkaistaan – millainen on Suomen asema?

Ruotsissa julkistetaan tänään puoliltapäivin selvitys ulko- ja turvallisuuspoliittisesta yhteistyöstä sekä Nato-jäsenyyden eduista ja haitoista.

Selvityksestä odotetaan vastauksia myös siihen, kuinka tiiviisti Suomen ja Ruotsin kannattaisi toimia Nato-kysymyksessä.

Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström ja puolustusministeri Peter Hultqvist eivät viitanneet selvityksen sisältöön tuoreessa Dagens Nyheter -lehden debattiartikkelissa. Suurlähettiläs Krister Bringeuksen selvityksestä on lyhyt maininta ministerien lehtikirjoituksen alussa, mutta itse selvityksen sisältöön ei viitata.

– Asiantuntijaraportti (selvitys) oli osa maanpuolustuksesta tehtyä sopua, joka syntyi hallituksen ja (opposition) maltillisen kokoomuksen, keskustapuolueen ja kristillisdemokraattien välillä, toteavat Wallström ja Hultqvist Dagens Nyheterissä.

Punavihreä hallitus lupaa joka tapauksessa noudattaa niitä pitkän aikavälin puolustuslinjauksia, joista valtiopäivillä viime vuonna päätettiin.

Ruotsin porvarileiristä on toivottu, että perjantaina julkistettava turvallisuuspoliittinen selvitys voisi vauhdittaa keskustelua maan Nato-jäsenyydestä. Neljän porvaripuolueen rintama kannattaa jäsenyyttä.

Bringeuksen selvitys ei ota kantaa siihen, pitäisikö Ruotsin hakea Naton jäseneksi.

2:29


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja