"Ruotsin Messin" jättimaali käänsi valokeilat – "Kännykkää ei ole oikein voinut käyttää, kun viestejä tulvii niin paljon"

Parken sekosi! "Ruotsin Messi" iski Kööpenhaminan 4-3-johtoon Manchester Unitedia vastaan 1:21
Tästä maalista kaikki muuttui – Roony Bardghji iski Kööpenhaminan 4–3-johtoon Manchester Unitedia vastaan

Jalkapallon miesten Mestarien liigan lohkovaiheen 4. kierros kolme viikkoa sitten tarjosi melkoisen paukun, kun tanskalainen FC Kööpenhamina kaatoi Parken-stadionille vieraaksi saapuneen legendaarisen englantilaisseuran Manchester Unitedin. Huima jalkapallonäytös päättyi FCK:n 4–3-voittoon, ja voittomaalin 87. minuutilla teki vaihdosta peliin tullut ruotsalainen Roony Bardghji.

Bardghji oli maalatessaan kuusi päivää vaille 18-vuotias, ja hänestä tuli nuorin ManU:a vastaan Mestarien liigassa osunut pelaaja sekä nuorin FC Kööpenhaminalle Mestarien liigassa maalin tehnyt. Tämä viimeistään nosti kansainväliselle jalkapallokartalle nuorukaisen, joka kantaa melkoisen mahtipontista lempinimeä "Ruotsin Messi".

– Kännykkää ei ole oikein voinut käyttää, kun viestejä tulvii niin paljon, Bardghji myhäilee maalinsa jälkeisiä viikkoja ja kaikkea huomiota.

– Pyrin siihen, ettei tuo kaikki vaikuttaisi minuun liikaa.

Syyrialaisen perheen poika Roony kasvoi Kuwaitissa, josta perhe tuli Ruotsiin reilu kymmenen vuotta sitten. Jalkapalloa rakastavan isän myötä ei ollut ihme, että Roony kasvoi pallon parissa. Ruotsissa jalkapallomatka jatkui lopulta maan suurseuroihin lukeutuvan Malmö FF:n junioreihin ja sieltä lähinaapurimaan pääkaupunkiin Kööpenhaminaan reilut kolme vuotta sitten.

– Isä on rakastanut jalkapalloa pienestä pitäen. Hän on aina auttanut minua kaikessa ja kannustanut, pelasin hyvin tai huonosti, nuori mies kiittelee.

"Luotan itseeni"

Seuraava tavoite on maanosan suurissa seuroissa. Bardghjin perässä ovat huhujen mukaan muun muassa Chelsea, Barcelona ja Bayern München, jota vastaan FC Kööpenhamina pelaa keskiviikkona Mestarien liigaa. Kaksi kierrosta ennen lohkovaiheen päätöstä FCK on yllättäen lohkokakkosena, tasoissa turkkilaisen Galatasarayn kanssa ja pisteen edellä ManU:a.

– Hyvin on mennyt niin minulla kuin joukkueella, ja tämä on ollut todella hauskaa, Bardghji summaa Mestarien liigan syksyä.

– Tällä hetkellä keskityn kehittymään, jokaisessa ottelussa ja jokaisessa harjoitussessiossa. Se on tärkein juttu nyt. Mutta luotan itseeni, ja tapahtuu tulevaisuudessa mitä vain, olen valmis, "Ruotsin Messi" päättää.

Bayern Münchenin ja FC Kööpenhaminan välinen ottelu katsottavissa keskiviikkona MTV Urheilu 3 -kanavalla sekä MTV Katsomossa kello 21.45 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat