Ruotsin kriisipalaveri pidettiin hämyisesti piilossa – "Totuus on välimaastossa"

Ruotsin viestijoukkueen hiihtäjät vihjailivat huonoista suksista, mikä sai huoltopäällikön suunniltaan. Ilmiriidaksi kehkeytynyt sanasota sovittiin muiden katseilta piilossa autotallissa.

Naisten viestin piti ennakkoon olla Ruotsin juhlaa, olihan joukkue voittanut jo kolme neljästä kultamitalista naisten matkoilla Planican MM-kisoissa. Toisin kuitenkin kävi, ja sinikeltainen joukkue jäi vasta kolmanneksi.

Kisan jälkeen ruotsalaishiihtäjät antoivat palautetta suksiensa huonosta kilpailukyvystä. Huoltopäällikkö Petter Myhlback ei kritiikkiä sulattanut, vaan räyhäsi medialle suureen ääneen, kuinka lujasti huoltojoukot ovat tehneet töitä. Ruotsin tähtihiihtäjät Ebba Andersson ja Frida Karlsson yllättyivät suuresti huoltopäällikön rajusta hyökkäyksestä hiihtäjiä kohtaan.

Riita saatiin kuitenkin sovittua yhteisen juttelun jälkeen.

– Istuimme areenan autotallissa. Tuntui hyvältä, että osapuolet saivat jutella keskenään eivätkä median välityksellä. Meillä on ollut hyvät keskustelut, hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Anders Byström totesi Aftonbaldetille.

Ruotsin joukkue aikoo analysoida viestin sukset myöhemmin. Silloin saadaan myös selvyys, kuka oli oikeassa: suksia haukkunut Karlsson vai huoltopäällikkö Myhlback.

– Totuus on jossain välimaastossa, Byström toteaa.

– On todella tärkeää jutella asiat puhtaiksi. Mustia otsikoita revitään, että (joukkueessa) on ristiriitta, mutta asia ei ole niin.

Ebba Andersson kommentoi kohua vielä eilen illalla.

– Yritämme pysyä yhtenäisinä. Olemme riippuvaisia huippumateriaalista (suksista) lajissamme ja tiedämme, että takana on paljon työtä, jotta voitelu onnistuu. Joskus se toimii täydellisesti ja joskus se ei ole sataprosenttisen optimaalista, Andersson muotoilee diplomaattisesti.

Lue myös:

    Uusimmat