Ruotsin EM-mitalisti tyrmistyi sukupuolenkorjausleikkauksen jälkeen: "Ihmiset ovat sairaita"

Entinen Ruotsin käsipallomaajoukkueen pelaaja Loui Sand, 31, on saanut tyrmistyttäviä reaktioita sukupuolenkorjausleikkaukseensa liittyen.

Ruotsalaislehti Expressen raportoi Sandilla olleen kaksi vaihtoehtoa: sukupuolenkorjausprosessi tai elämänsä päättäminen.

Sukupuolidysforiaa kokenut ruotsalainen odotti vuosien ajan pääsyä sukupuolenkorjausleikkaukseen. Siihen tarvittiin Ruotsin terveysviranomaisten lupa, minkä heltiämiseen vaadittiin tutkintaa, transseksuaalisuusdiagnoosi ja elämistä sukupuoli-identiteetin kanssa kaksi vuotta. Sekä henkiset että fyysiset vaatimukset olivat korkeita.

Sand oli leikkauksessa kahdeksan päivää ennen Expressenin haastattelua ja kertoi, ettei voisi kuvitella mitään henkisesti ja fyysisesti pahempaa – kipu on ollut kovaa. 

Sand vietti viisi päivää täysin liikkumattomana sairaalavuoteessa, kunnes alkoi ottaa pieniä avustettuja askelia. Ruotsalainen on tarvinnut koko ajan apua.

Sand on pohtinut, että hänen on opeteltava kävelemään ja juoksemaan uudella tavalla uuden ruumiinosan kera.

– Hitto, en näe itseäni istumassa. Kuinka pystyn istumaan jalat ristissä tulevaisuudessa? Sand sanoi naurun lomassa.

"Kaverini ja perheeni ovat nähneet"

Sand on viljellyt huumoria. Hän muun muassa julkaisi Instagramissa kuvan uusista "huvikseen ostamistaan" sukista, joissa on teksti "suck my dick" (suomeksi imekää munaani).

Sand on kuitenkin ollut myös raivoissaan. Hän sanoi ymmärtävänsä, että ihmiset ovat hänen tapauksestaan uteliaita, mutta lisää, että "rajat on kuitenkin oltava".

– Yksityisyys... mitä sille tapahtui?

Sandin mukaan on kysytty, mitä hänellä on jalkojen välissä. Ystäviltäkin on udeltu, miltä hän näyttää leikkauksen jälkeen.

Sand on pohtinut, ovatko ruotsalaisten sosiaaliset taidot alhaiset.

– Ihmiset ovat sairaita.

– Kaverini ja perheeni ovat nähneet munani, eivätkä koskaan, koskaan, kuvaile sitä kenellekään muulle. Puhutaan yksityisestä ominaisuudestani.

"Miltä jalkojeni välissä näyttää"

Sand ilmaisi olevansa itsekin utelias ihmisten ominaisuuksista ja esimerkiksi seksiin liittyvistä yksityiskohdista. Hän huomautti perään, ettei kuitenkaan mene kysymään niistä.

– Ihmiset kaupungilla kokevat kuitenkin voivansa kysyä minulta, miltä jalkojeni välissä näyttää. Odottavatko he minun julkaisevan munakuvan Instagramissa? Se, joka saa selville, miltä näytän, on tyttö, jonka kanssa makaan tällä hetkellä.

Sand on vastannut sopimattomina pitämiinsä kysymyksiin "asettamalla itsensä samalle tasolle" ja utelemalla yksityiselämästä "melkein mitä tahansa". 

EM-pronssimitalisti

Sand on yhtä kaikki iloinen leikkauksestaan ja siitä, että "pahin on ohi". 

– Odotan hyvää kevättä ja kesää ystävieni kanssa ja tutustumista uuteen parhaaseen kaveriini jalkojeni välissä.

Sand saavutti käsipallon EM-pronssia Ruotsin maajoukkueessa vuonna 2014. Hän pelasi maajoukkueessa 105 ottelua ja teki 221 maalia.

Sand lopetti käsipalloilun vuonna 2019 sukupuolidysforian myötä, mutta palasi vielä vuonna 2021 kentälle Ruotsissa Kärra HF:n miesten joukkueessa. 

Miss Suomi 2023 -semifinalisti Rimi Riutta kertoo sukupuolenkorjausprosessista, joka pelasti hänen elämänsä 4:16
Katso myös: Miss Suomi 2023 -semifinalisti Rimi Riutta kertoo sukupuolenkorjausprosessista, joka pelasti hänen elämänsä.

Lue myös:

    Uusimmat