Mainos

Ruotsi: Venäläishävittäjä tunkeili Itämerellä

Venäläinen Sukhoi-27 -hävittäjä jahtasi viime viikolla muutamia minuutteja ruotsalaista ASC 890 -tiedustelukonetta Itämeren yllä Tanskan Bornholmin saaren lähellä.

Välikohtaus jatkui, kunnes kaksi jo ilmassa ollutta ruotsalaista Jas Gripen -hävittäjää tuli paikalle jolloin venäläiskone poistui ripeästi. Tapauksesta kerrottiin tänään, kun Ruotsin puolustusvoimien ylipäällikkö Michael Bydén raportoi valtiopäivien puolustusvaliokunnalle.

Kahden viime vuoden aikana venäläiskoneet ovat olleet osallisina neljässä poikkeustilanteessa ruotsalaiskoneiden kanssa.

Ruotsin puolustusvoimien mukaan nyt kyse oli niin poikkeavasta venäläiskoneen käytöksestä että siitä sekä raportoitiin että se julkistettiin.

–Tämä kuvastaa uutta huonontunut tilannekuvaa Itämerellä. Välikohtauksia, pelottelua ja häirintää, sanoo valiokunnan jäsen Hans Wallmark Svenska Dagbladet -lehdelle. 

Normaalisti tällaisissa tapauksissa tunkeilija käydään tunnistamassa ja ohjataan pois. Tällä kertaa vaadittiin ruotsalaishävittäjien päättäväinen liike venäläishävittäjää kohtaan ennen kuin se päätti kadota.

– Tämä ei ollut arkipäiväinen tapaus, sanoi puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Allan Widman SvD:lle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.