Mainos

Ruotsi: Sopeuduimme markkinatilanteeseen - liput eivät myyneet

Ruotsin jääkiekkoliitto ilmoitti tänään alentavansa Tukholmassa pelattavien otteluiden sisäänpääsymaksuja. Aikaisemmin noin 140 euroa maksaneiden lippujen hinnat ovat tästä hetkestä lähtien noin 45 euroa eli kolmanneksen alkuperäisestä.

– Arvioimme lippujen menekin alunperin väärin, myönsi nöyränä Ruotsin Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Christer Englund iltapäivän katumuslehdistötilaisuudessa Tukholmassa.

Nuoret ilmaiseksi otteluihin

Erityinen huolen aihe ovat olleet tähän mennessä Tukholmassa pelatut alkusarjan ottelut, joista avausmittelössä Saksan ja Italian välillä oli vain 200 maksanutta katsojaa. Nyt jääkiekkoliitto ottaa lusikan kauniiseen käteen, ja ilmeisesti jo huomisesta lähtien Globen-areenalle houkutellaan nuoria seuraamaan otteluita ilmaiseksi. Tarkoitus on järjestää ilmaislippuja koulujen ja urheiluseurojen kautta.

– Meistä on tietysti mukavaa, jos halli on mahdollisimman täynnä kaikissa otteluissa, Englund sanoi.

Ilmainen sisäänpääsy ei kuitenkaan koske Ruotsin otteluita, joihin on myyty lippuja kohtuullisen hyvin. Eiliseen peliin oli myyty 7 700 lippua, mutta monien ruotsalaistoimittajien mukaan halli ei ollut edes puolillaan – sinne sopii vajaat 14 000 katsojaa.

Hinnoista sovittiin puolitoista vuotta sitten

Kisojen markkinointipäällikkö Peter Forsberg kertoo, että liitto oli ennen alennusmyyntipäätöstä tänään yhteydessä Suomen Jääkiekkoliittoon, mutta kumpikin järjestö päättää hinnoista itsenäisesti. Yhteisestä hintalinjasta sovittiin ruotsalaisjärjestäjien mukaan kuitenkin jo puolitoista vuotta sitten.

– Koska liput eivät ole menneet kaupaksi odotetusti, meidän täytyy sopeutua markkinatilanteeseen. Markkinat eivät sopeudu meidän mukaamme, Christer Englund totesi.

Suomen mahdollisia hintakorjauksia lippujen menekin lisäämiseksi ruotsalaisjärjestäjät eivät halunneet kommentoida.

– Käsittääkseni lipunmyynti on ollut Suomessa vilkkaampaa kuin meillä, markkinointipäällikkö Forsberg sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.