Ruotsi juhlii kuninkaallisten johdolla – yksi on joukosta poissa

Ruotsin kuningasperhe osallistuu maan kansallispäivän huipentaviin juhlallisuuksiin Tukholman Skansenilla. Yksi loistaa kuitenkin poissaolollaan.

Ruotsin kansallispäivän vietto huipentuu perinteisesti tänään illalla Tukholman Skansenilla järjestettäviin juhlallisuuksiin.

Paikalle saapuu Ruotsin koko kuningasperhe, viimeisillään raskaana olevaa prinsessa Madeleinea myöten. Yksi on kuitenkin joukosta poissa: Madeleinen aviopuoliso Chris O'Neill.

Chris, Madeleine ja parin esikoistytär Leonore muuttivat New Yorkista Tukholmaan viime vuoden lopulla.

O'Neill on jo muuttanut Iso-Britanniaan, kuten kävi ilmi keväällä veroviraston asiakirjoista. Ruotsin hovista kommentoitiin ruotsalaislehdille Expressenille ja Aftonbladetille, että Madeleinen on määrä seurata miestään perheen lasten kanssa syksyllä.

– Koko perheellä on aikomuksena muuttaa Englantiin jossakin vaiheessa syksyä, hovin tiedotuspäällikkö Margareta Thorgren vahvisti.

– Jo joulukuussa sanoimme, että Tukholma oli tilapäinen ratkaisu. Koko ajan on ollut suunnitelmana, että perhe siirtyy sieltä hiljalleen eteenpäin. 

Liikemiehenä työskentelevä Chris O'Neill on halunnut säilyttää uransa. Hän ei esimerkiksi ottanut vastaan avioitumisen yhteydessä tarjottua prinssin titteliä.

Prinsessa Madeleinen toisen lapsen laskettu aika on kesäkuun lopulla.

Lue myös:

    Uusimmat