Ruotsi jätti yleisurheilumestarinsa ulos olympialaisista

Ruotsi on tehnyt lisävalintoja yleisurheilujoukkueeseensa Pariisin kesäolympialaisiin. Yksi merkittävä nimi on joukosta poissa, olympiapaikan lunastanut korkeushyppääjä Maja Nilsson.

Nilsson oli saanut olympiapaikan rankingsijoituksien perusteella, mutta Ruotsin olympiakomitea ei kuitenkaan valinnut tätä joukkueeseen. Nilsson voitti myös aiemmin Ruotsin mestaruuden korkeushypyssä. Hän on ylittänyt tällä kaudella parhaimmillaan korkeuden 191. Nilssonin ennätys on 196.

Ruotsissa on ollut tiukempi linja olympiavalintojen suhteen. Yleensä olympiakomitea on vaatinut, että urheilija on ylittänyt heidän asettaman karsintarajan. Korkeushypyssä se on Ruotsissa 193. Nilssonin poisjääminen on myös siinä mielessä poikkeuksellista, sillä hän oli viimeksi mukana Tokion olympialaisissa aina finaalissa asti. Sijoitus oli 13:s.

Eniten pettynyt tapahtuneeseen oli Nilssonin valmentaja ja useita arvokisavoittajia valmentanut Yannick Tregaro.

– Olin aivan varma, että hänet valitaan. Se on tuntunut minusta itsestäänselvältä. Olen ajatellut, että Ruotsin olympiakomitea tietää hänen potentiaalinsa, vaikka hän ei ole ylittänyt karsintarajaa. Siksi tämä tuntuu erityisen raskaalta, Tregaro sanoi Aftonbladetille.

– Hän on selvinnyt polviongelmistaan ja vaikka tilanne on välillä tuntunut toivottomalta, niin olemme sotineet ja taistelleet. Siksi tämä päätös on erityisen raskas.

Olympialaisten varsinainen karsintaraja on 197. Nilsson oli lähellä ylittää olympiakomitean rajan mestaruuskisoissa, mutta hänen hyppynsä hylättiin vaikka rima pysyi ylhäällä.

– Luulin, että ei olisi niin tärkeää ylittää 193. Tiedän, että hän pystyy siihen. Majan tapauksessa tavoitteena ei ole ollut ylittää sitä, vaan olla paras tarpeen tullen ja hypätä hyvin olympialaisissa. Koko suunnitelmamme perustui siihen, Tregaro summasi.

Ruotsi valitsi kuusi uutta urheilijaa olympialaisiin. Pikajuoksijat Julia Henriksson ja Erik Erlandsson, kolmiloikkaaja Maja Åskag, kiekonheittäjä Caisa-Marie Lindfors ja kestävyysjuoksija Samuel Pihlström ovat mukana joukkueessa.

24-vuotias Nilsson on voittanut urallaan nuorten EM-kisoissa kultaa, hopeaa ja pronssia kutakin yhden. Hän on nelinkertainen Ruotsin mestari.

Lue myös:

    Uusimmat