Mainos

Ruotsalaisyhtiö osti Pihlavan Ikkuna Oy:n

Ruovedellä toimivan Pihlavan Ikkuna Oy:n osake-enemmistö siirtyy ruotsalaisomistukseen. Ruotsalaisen pörssiyhtiön Ratos Ab:n tytäryhtiö Elitfönstergruppen ostaa 70 prosentin osuuden yhtiöstä.

Tänään julkistettu yrityskauppa vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Pihlavan Ikkunan nykyiset omistajat ovat Kauko Luodelahti ja yhtiön toimitusjohtaja Timo Vannas. Yrityskaupan jälkeen Vannas jää vähemmistöomistajaksi 30 prosentin osuudella.

Vuonna 1991 perustettu Pihlavan Ikkuna valmistaa muun muassa ikkunoita ja parvekeovia. Yhtiö on viime vuosina kasvanut nopeasti ja noussut yhdeksi maamme suurimmista ikkunavalmistajista. Viime vuonna liikevaihto oli 35,6 miljoonaa euroa ja tulos ennen veroja 6,2 miljoonaa euroa.

Yhtiön palveluksessa on 170 henkilöä. Tuotantolaitokset ovat Ruovedellä Pohjois-Pirkanmaalla. Maaliskuussa yhtiö sai työministeriön Hyvä työnantaja -palkinnon. Toimitusjohtaja Timo Vannas uskoo, että yhdistyminen suureen ruotsalaisyhtiöön tuo Pihlavan Ikkunalle uusia mahdollisuuksia sekä Suomessa ja lähialueilla.

-Koko Skandinavia kiinnostaa, hän sanoo. Vannaksen mukaan yritysjärjestelyllä ei tule olemaan vaikutusta henkilöstön asemaan.

Elitfönstergruppenin liikevaihto nousee yrityskaupan jälkeen noin 200 miljoonaan euroon vuodessa ja henkilöstön määrä noin 1200 henkilöön.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.