Ruotsalaisvahti hörppäsi helpon maalin – Lasse Kukkonen ripitti Tre Kronorin nuorta NHL-tähteä

Ruotsi ja Itävalta tarjosivat MM-kisojen avausottelunsa ensimmäisessä erässä melkoista hurlumhei-kiekkoa.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Erätauolle mentiin Ruotsin 2–1-johdossa, mutta Tre Kronorilla oli ensimmäisellä 20-minuuttisella mahdollisuudet vähintään kaksinkertaiseen maalimäärään.

Vauhdikkaasta avauserästä kertovat myös tilastot: Bernhard Starkbaum torjui Itävallan maalilla 10 kertaa, Marcus Högberg Ruotsin maalilla kahdeksan kertaa.

30 sekuntia ennen erän päätössummeria tullut Itävallan kavennusmaali lipsahti kuitenkin Högbergille luvattoman helposti.

Itävallan kavennusmaalin voit katsoa jutun yläreunassa olevalta videolta.

C Moren asiantuntija Lasse Kukkonen myönsi, että Högbergin olisi pitänyt ottaa Peter Schneiderin laukaus kiinni, mutta Kukkosen mukaan tilanne meni alun alkujaan puolustaja Rasmus Dahlinin piikkiin.

– Miten pelaat viimeisellä minuutilla kiekkoa puolustajana? Toinen vaihtoehto olisi ollut pistää hyökkääjät hommiin, kierrättää, mitä he tekivät aikaisemmin hyvin. Nyt sitä  peliä pakotetaan ja heitetään summissa tuohon keskelle, mistä se kääntyy, ja annetaan Itävallalle vielä mahdollisuus tulla peliin mukaan, Kukkonen kritisoi Dahlinin pelaamista hyökkäyssiniviivalla.

– Varmaan tässä on yksi osa-alue, missä nuoren huippupuolustaja Dahlinin täytyy pystyä kasvamaan, tekemään oikeita valintoja, kun pelataan voittavaa jääkiekkoa. Nyt Itävalta sai ihan älyttömän buustin erätauolle mentäessä.

Neljä kautta NHL:ssä pelannut Dahlin, 22, on ykkösvaraus kesältä 2018.

– Vähemmän on enemmän. Ei aina tarvitse tehdä kaikkia temppuja joka vaihdossa. Paljon taitoa, hän on huikea pelaaja, on huikea näkemys ja liikkuminen tuolla kentällä. Välillä vähemmän on enemmän. Antaa pelin tulla itselle, ei pakoteta peliä, Kukkonen ohjeisti nuorta ruotsalaista.

Lue myös:

    Uusimmat