Mainos

Ruotsalaissäätiö nosti Fazeria vastaan kanteen

Cloetta Fazerin suuromistajiin kuuluva Hjalmar Svenfeltin säätiö vaatii Fazeria vähentämään omistustaan yhtiössä.

Ruotsalainen Hjalmar Svenfeltin säätiö on nostanut kanteen Karl Fazer -yhtiötä vastaan Helsingin käräjäoikeudessa. Säätiö vaatii yhtiötä vähentämään omistustaan Cloetta Fazerissa.

Fazerin konsernijohtaja Berndt Brunowin mukaan yhtiöllä ei ole aikomustakaan vähentää omistustaan. Karl Fazerilla on Cloettan osakkeista 29,7 prosenttia ja äänimäärästä 42,2 prosenttia. Lisäksi Fazeria lähellä olevalla sijoitusyhtiö Cacavalla on 28,4 prosenttia osakkeista ja 10,4 prosenttia äänistä. Yhdessä Karl Fazerilla ja Cacavalla on näin noin 58 prosenttia osakkeista ja 53 prosenttia äänistä.

Hjalmar Svenfeltin säätiön osuus on 39,6 prosenttia äänistä ja 20,5 prosenttia äänivallasta. Säätiö omistaa Cloetta Fazeria Malfors Promotor -yhtiön kautta.

Ruotsalaissäätiö vaatii, että sen pitää olla Cloetta Fazerin suurin yksittäinen omistaja. Karl Fazerin täytyy näin "välittömästi" vähentää omistustaan korkeintaan 38,9 prosenttiin äänistä ja 20,4 prosenttiin osakepääomasta.

Hjalmar Svenfeltin säätiön kanne perustuu Cloettan ja Fazerin makeistuotannon yhdistymisen yhteydessä vuonna 2000 solmittuun sopimukseen. Karl Fazerin viestintäjohtaja Ulrika Romantschuk kertoi, että Fazerilla ja säätiöllä on erilainen näkemys sopimuksesta.

Hjalmar Svenfeltin säätiö kuuluu Cloetta Fazerin suuromistajiin.

Fazer Cloettasta tuli Pohjoismaiden suurin makeisyhtiö, kun Fazerin ja Cloettan makeisyhtiöt yhdistyivät vuonna 2000. Yhtiön tuotemerkkejä ovat Fazerin Sininen, Dumle, Geisha, Polly, Kexchoklad ja Center.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.