Ruotsalaispelaaja katuu puheitaan Suomesta – "Ilmaisin itseäni hieman varomattomasti"

Leijonissa "tyhjiö" MM-puolivälierässä – asiantuntija Karri Kivi alustaa lähtökohdat 2:24
Leijonissa "tyhjiö" MM-puolivälierässä – asiantuntija Karri Kivi alustaa lähtökohdat

Suomi kohtaa jääkiekon MM-kisojen puolivälierässä torstai-iltana Ruotsin Tshekin Ostravassa. Alkulohkonsa voittanut Tre Kronor lähtee alavireisen leijonaryhmän kimppuun niin mittavana ennakkosuosikkina, että ruotsalaispelaajien on täytynyt toppuutella omia puheitaan.

Ruotsalaislehti Aftonbladet piti Leijonien viime vuosien menestysreseptissä keskeisenä ainesosana keskialueen tukkimista ja maalipaikkojen minimoimista. Suomen kamppailut päättyvät lehden arvion mukaan useammin 2–1 kuin 5–3.

– Voisit sanoa, että he pelaavat mieluummin tylsää jääkiekkoa vain vastustajien virheitä odottaen, Frölundan kapteeni Max Friberg, 31, sanoi Ruotsin Viaplayn haastattelussa. 

Suomen joukkueesta Oliwer Kaski tarjoili vastineen Fribergille Expressenin haastattelussa.

– Hän saa kutsua sitä tylsäksi jääkiekoksi. Me kutsumme sitä voitosta pelaamiseksi, Kaski kuittasi. 

Keskiviikon harjoitusten jälkeen Friberg tarkenteli lausuntojaan Sportbladetille, mutta ei kadu niitä. 

– Minulla ei ole mielipidettä suomalaisen jääkiekon viihdearvosta. Ehkä ilmaisin itseäni hieman varomattomasti aikaisemmin, sillä minulla on kunnioitusta sellaista jääkiekkoa kohtaan, jota Suomi pelaa. He ovat tehokkaita ja hyviä siinä, Friberg sanoi. 

– En kadu lausuntoani, joka oli hieman huolimattomasti ilmaistu. Ehkä lainaus oli otettu irti asiayhteydestä, koska osoitin myös kunnioitusta Suomelle. 

Fribergin mukaan sinikeltaisten kannalta kaiken avain on kärsivällisyys pienissä asioissa, kuten kiekkojen toimittamisessa syvälle Suomen selustaan. 

– Suomen ja Ruotsin välillä on aina paljon kilpailua. Näissä matseissa on aina tärkeää olla kova ja voittaa keskinäisiä vääntöjä heitä enemmän, Friberg muistutti.

 

 

 

 

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat