Mainos

Ruotsalaisnaisen järkytys: 2-vuotias sukulaispoika poseeraa aseen kanssa ISIS-alueella

Ruotsalainen ajankohtaisohjelma Kalla Fakta kertoo tänä iltana TV4-kanavalla ruotsalaisista, jotka ovat päätyneet terroristijärjestö ISIS:in riveihin tai tukemaan sen toimintaa Irakissa ja Syyriassa.

Aiheesta kertoo muun muassa Expressen-lehti

Kalla Fakta -ohjelmassa tilanteestaan kertoo muun muassa Jessica, jonka siskontytär on Syyriaan menneiden ruotsalaisten joukossa. Mukaan hän otti kaksivuotiaan poikansa, jonka Jessica on nähnyt lähdön jälkeen järkyttävissä, sosiaalisessa mediassa jaetuissa kuvissa. 

Yhdessä kuvassa 2-vuotias poika poseeraa aseen kanssa.

– Ase ja lapsi, ne eivät kuulu yhteen ollenkaan, hän sanoo TV4:n dokumentissa "Lapseni on ISIS-taistelija". 

Ruotsalaisviranomaisten mukaan ainakin 280 miestä ja naista on matkustanut Ruotsista Syyrian konfliktialueille. Suurin osa heistä on 15-20-vuotiaita, naiset kasvavassa määrin.

Jessica kertoo ohjelmassa, että hänen siskontyttärensä radikalisoitui äitinsä äkillisen kuoleman jälkeen vuoden 2014 alussa. Hän joutui monenlaisiin vaikeuksiin elämässään. 

Matka, jonka piti olla lomamatka Turkkiin, muuttuikin reissuksi Syyrian konfliktialueelle. Siellä Jessican siskontytär avioitui ISIS-taistelijan kanssa. He olivat olleet yhteyksissä jo silloin, kun nainen oli Ruotsissa.

Nyt Jessica näkee siskontyttärensä lapsen kuvissa, joissa pieni poika poseeraa armeijavaatteissa ja aseen kanssa Syyriassa.

– Voi vain miettiä mitä hän on kokenut ja nähnyt, sanoo Jessica Kalla Fakta -ohjelmassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.