Mainos

Ruotsalaisnainen kuoli Pariisin iskuissa – "Hän oli mahtava tyttö"

Ruotsissa surraan Pariisin terroristi-iskuissa kuollutta 25-vuotiasta ruotsalaisnaista.

Nainen oli kotoisin Västeråsista ja oli Pariisissa opiskelemassa arkkitehtuuria, kertovat useat ruotsalaislehdet.

Expressenin mukaan 25-vuotias nainen oli Pariisissa poikaystävänsä ja ystävättärensä kanssa. Ystävä haavoittui hyökkäyksessä vakavasti. Expressenin mukaan loukkaantuneen 23-vuotiaan ruotsalaisnaisen tila on vakaa.

Hyökkäyksessä kuollut nainen työskenteli viime kesänä Göteborgissa. Hän oli tullut syksyllä opiskelemaan, kuten toinenkin ruotsalaisnaisista.

– Hän oli todella iloinen ja mahtava tyttö. Pidin hänestä valtavasti, kertoo entinen kollega Caroline Harvey Expressenille.

Molempien naisten perheet ovat nyt Pariisissa. Pariisin ruotsalainen kirkko on ollut yhteydessä perheisiin. Kirkko piti oviaan eilen auki kaikille halukkaille ja kirkossa järjestettiin myös hartaustilaisuus. 

– Olemme olleet yhteydessä, mutta tärkeintä on, että he keskittyvät nyt itseensä, kertoo Pariisissa sijaitsevan ruotsalaisen kirkon kirkkoherra Tanja Kamensky. 

Iskussa kuolleen naisen kotikaupunki Västerås piti myös kirkon ovensa auki eilen Pariisin hyökkäyksien takia. Aftonbladetin mukaan sunnuntaina puolilta päivin Västeråsin tuomikirkossa järjestettiin muistotilaisuus kuolleelle ruotsalaiselle.

– On tärkeää, että ojennamme käden heille, jotka meitä tarvitsevat. Itsekin suren, ja on tärkeää, että tuemme toisiamme, Västeråsin dekaani Heléne Lundberg sanoo Expressenille. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.